Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Контроль за використанням коштів Фонду
Опубліковано 14 березня 2012 року о 10:38

Комісією Херсонського обласного відділення здійснено планову перевірку використання наданої фінансової допомоги Фондом на безповоротній основі у 2011 році для здійснення заходів, спрямованих на зміцнення матеріально-технічної бази Каховським та Новокаховським центрами соціальної реабілітації дітей-інвалідів. За кошти Фонду  придбали дитячі реабілітаційні крісла, гравістати КР6-02 та інше обладнання,  що значно покращило роботу з дітьми щодо їхньої реабілітації.

             Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів Каховської міської ради  створений 01.12 2000 року. За цей час реабілітацію у центрі пройшли 267 дітей-інвалідів з різними вадами захворювання (дитячий церебральний параліч, середня та тяжка розумова відсталість, епілепсія, ранній дитячий аутизм, хвороба Дауна та ін.) віком від 3 до 18 років, з них у 2011 році - 29 осіб. Троє дітей інвалідів інтегровано до загальноосвітніх шкіл міста. Щодня відвідують заклад 29 дітей. Тут створені належні умови для навчання, виховання, творчого розвитку, оздоровлення та відпочинку дітей-інвалідів, є навчально-ігрові кімнати, кабінет соціально-побутового обслуговування, зал ЛФК, масажний кабінет, музичний та спортивний зали. Всі діти, які відвідують центр, навчаються та розвиваються за індивідуальними програмами реабілітації.

Новокаховський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів у цьому році відзначатиме 10 – річний ювілей з часу створення. У 2011 році в центрі отримали послуги реабілітації 39 дітей. Для зручності відвідування дітям з обмеженими можливостями організовані денна та амбулаторна форми відвідування, патронаж. Діти із складними порушеннями мають змогу отримати послуги масажу на дому. Кожен вихованець має індивідуальний план реабілітації. В минулому році 2 дітей-інвалідів направлені до загальноосвітніх шкіл, 1 дитина-інвалід – до дитячого садка.

Педагогічні працівники реабілітаційного центру пройшли курси підвищення професійної кваліфікації на базі Миколаївського державного комплексу ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів, троє спеціалістів атестовані на першу кваліфікаційну категорію. У лютому 2012 року на базі центру проведено семінар для учителів-логопедів міста «Інклюзивна освіта. Особливості роботи вчителі-логопеда та учителя-дефектолога з дітьми-інвалідами”.

Члени комісії ознайомилися з матеріально-технічною базою центрів. У Каховському центрі за рахунок благодійної допомоги підприємств, установ, приватних осіб в кімнатах проведено ремонт, встановлено пластикові вікна, побудовано пандус, придбана сучасна комп’ютерна техніка. У Новокаховському центрі у березні минулого року проведено ремонтні роботи по зміцненню споруди, обладнанню приміщень. Оскільки обидва центри утримується за кошти місцевих бюджетів, їх керівники та батьки щиро дякували представникам Фонду за надану фінансову допомогу.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux