Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Київщина: підсумки роботи за І півріччя
Опубліковано 02 серпня 2010 року о 13:01

Київським обласним центром зайнятості проведена нарада  щодо підсумків роботи за І півріччя у сфері зайнятості інвалідів. У ній брали участь представники Державного центру зайнятості, Київської обласної державної адміністрації,  Київського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та соціальні партнери.

Директор Київського обласного центру зайнятості зазначив, що працевлаштування безробітних з наданням дотації роботодавцям є одним із пріоритетних напрямків діяльності служби зайнятості населення. В першу чергу соціально-незахищених категорій та в укомплектуванні підприємств області робочими кадрами із наданням фінансової підтримки роботодавцям. Упродовж поточного року на дотаційні робочі місця працевлаштовано 529 осіб, що складає 48%. Завдяки тісній співпраці та постійній підтримці Київського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, на дотаційні робочі місця працевлаштовано 95 осіб із обмеженими фізичними можливостями.

На засіданні  виступив начальник відділу забезпечення надходжень та організаційної роботи по соціальному захисту інвалідів Київського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів щодо створення робочих місць для людей із особливими потребами за рахунок виконання роботодавцями Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» та взаємодії Київського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів з роботодавцями щодо надання фінансової допомоги та дотацій на створення робочих місць для інвалідів.     

                                          

Хоч кількість працевлаштованих інвалідів перевищила минулорічний показник, звернень по шукачів роботи стало менше. Кількість квотних вакансій, які, відповідно до нормативу, зобов’язані забезпечити працевлаштування інвалідів на підприємстві становить 610 одиниць. А при відсутності з нашого боку пропозиції для їх укомплектування ускладнює нашим партнерам-роботодавцям виконання законодавчо встановленого нормативу.

Із метою впровадження нової моделі працевлаштування інвалідів в реалізації спільного Проекту Державного центру зайнятості, Програми розвитку ООН та Міжнародної організації праці «Соціальна інтеграція людей з інвалідністю шляхом забезпечення доступу до зайнятості» визначені пілотними Києво-Святошинський та Бориспільський центри зайнятості.

Робота у напрямку активізації співпраці соціальних партнерів, служби зайнятості, Київського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та громадських організацій інвалідів дасть нам позитивні результати і досвід буде розповсюджено по всіх областях України.

Учасники наради розглянули також питання організації та проведення роботи зі сприяння зайнятості осіб із особливими потребами та вирішили на основі принципів соціального партнерства надавати всебічну підтримку громадянам, які мають інвалідність. Проведення системного аналізу та обміну інформацією щодо зайнятості та соціального захисту інвалідів вносити пропозиції по удосконаленню нормативно-правової бази з питань реалізації прав інвалідів на зайнятість.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux