Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Херсонщина: здобутки і перспективи
Опубліковано 19 жовтня 2011 року о 14:04

Під такою назвою Херсонським обласним відділенням Фонду на базі Херсонського реабілітаційного, фізкультурно-оздоровчого комплексу “Інваспорт” підготовлено та проведено виїзне засідання за круглим столом. У його роботі брали участь заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, директор Херсонського обласного центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», керівник секретаріату Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів у Херсонській області, керівники та спеціалісти учбово-виробничих підприємств УТОГ та УТОС, голова правління Херсонської міської організації матерів дітей-інвалідів “Серце матері” та інші.

Після ознайомлення з роботою та матеріальною базою комплексу засідання відкрила директор Херсонського обласного відділення Фонду. Вона ознайомила присутніх з історією становлення та діяльності Херсонського обласного відділення Фонду, розповіла про перших керівників відділення, роботу, яку проводило і проводить відділення з питань соціальної реабілітації інвалідів, по виконанню державних програм щодо взаємодії з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, роботодавцями по створенню робочих місць для працевлаштування інвалідів, подякувала присутнім за взаєморозуміння та активну співпрацю з відділенням. 

З інформацією щодо роботи, яка проводиться з інвалідами обласним центром “Інваспорт” виступив директор Центру. В області діють 7 відділень Центру, де всіма видами фізичної культури та спорту охоплено 600 інвалідів, серед яких 174 дітей-інвалідів. На Паралімпійських іграх у Пекіні брало участь 4 спортсмени з Херсонщини. Легкоатлетка Кравченко Вікторія виборола 2 срібні медалі. На чемпіонаті світу, який проходив у Туреччині, у складі збірної команди України брали участь 3 спортсмени із Херсонщини, які вибороли 5 медалей: 2 золоті, 2 срібні та 1 бронзову. Щороку на базі Центру оздоровлюється близько 300 спортсменів-інвалідів. На оздоровлення та фізкультурно-спортивну реабілітацію інвалідів “Інваспорт” за останні  роки Фондом надано фінансову допомогу.

Керівник секретаріату Регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів у Херсонській області у своєму виступі поінформувала, що протягом 2007-2011 років Регіональною комісією розглянуто документи 5 підприємств, надано пропозиції щодо виділення їм державної фінансової допомоги. Завдяки Фонду та його підтримці у вигляді фінансової допомоги підприємства громадських організацій інвалідів, у яких майже 70 відсотків обладнання експлуатується понад 20-30 років, отримали можливість розпочати програму технічного переоснащення.

Голова правління Херсонської міської організації матерів дітей-інвалідів “Серце матері” подякувала керівникові відділення та керівництву Фонду за взаєморозуміння та увагу до проблем організації, в якій 52 особи, більшість з яких діти із психічними захворюваннями віком від 15 до 35 років. Вона розповіла, яку навчально-виховну роботу проводять члени ХМГО “”Серце матері”, як проводять соціальну, трудову та духовну реабілітацію дітей, адаптацію їх до життя в сучасному суспільстві.

             Всі учасники засідання відзначали визначальну роль Фонду соціального захисту інвалідів в організації виконання діючого законодавства України з питань соціального захисту людей із особливими потребами.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux