Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Херсон: надано кошти на навчання
Опубліковано 10 вересня 2013 року о 10:54

У Херсонському обласному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів відбулось чергове засідання комісії з питань фінансування витрат на навчання інвалідів. Розглянуто питання фінансування витрат за напрямом “Надання фінансової допомоги на поворотній та безповоротній основі інвалідам шляхом оплати вартості їх навчання та перекваліфікації у навчальних закладах, центрах професійної реабілітації інвалідів для здобуття професії” у 2013-2014 навчальному році.

Відділення бачить своїм завданням насамперед задовольнити потреби тих студентів, яким надавалась фінансова допомога Фонду у попередні роки, відповідно до укладених угод між відділенням, навчальним закладом та студентом. Станом на 1 вересня за рахунок коштів Фонду продовжують навчатися 8 інвалідів. З них 5 – у Новокаховському гуманітарному інституті вищий навчальний заклад “Відкритий міжнародний університет розвитку людини “Україна”, 1 – у Таврійському національному університеті імені В.І.Вернадського, 1 – у Вінницькому соціально-економічному інституті вищий навчальний заклад “Відкритий міжнародний університет розвитку людини “Україна”, та 1 інвалід – у Національному університеті “Львівська політехніка”. Цим студентам комісія відділення вирішила надати кошти на навчання на загальну суму 47 357 гривень.

Відповідно до проведеної відділенням інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням області до відділення надійшло 7 заяв від людей із обмеженими фізичними можливостями щодо надання їм фінансової допомоги Фонду на безповоротній основі для отримання освітньої послуги у вищих навчальних закладах за їх вибором. Члени комісії розглянули подані заяви та інші необхідні документи.

Комісія задовольнила всі заяви, надавши згоду на фінансування навчання інвалідів у сумі 41 155 гривень. При цьому заявникам було роз’яснено, що відділення Фонду відшкодовує навчальному закладу витрати на навчання інвалідів в межах бюджетних асигнувань, встановлених кошторисом на відповідний бюджетний рік, по мірі надходження коштів з Державного бюджету України шляхом посеместрового переказу коштів на рахунок навчального закладу в безготівковому порядку за умови відсутності у інваліда незадовільних оцінок за результатами екзаменаційної сесії за попередній семестр. У разі недостатніх бюджетних асигнувань відділення Фонду може прийняти рішення про надання фінансової допомоги на оплату вартості навчання та перекваліфікації частково, при цьому перерахування навчальному закладу коштів відділенням Фонду здійснюється після підтвердження інвалідом (студентом) сплати решти коштів за рахунок інших джерел.

У 2013-2014 навчальному році за рахунок коштів Фонду у вищих навчальних закладах України буде навчатися 15 осіб із обмеженими фізичними можливостями.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux