Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Хай добром розквітнуть душі
Опубліковано 15 грудня 2008 року о 10:21

2 грудня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь у благодійному заході „Хай добром розквітнуть душі”, який відбувся напередодні Міжнародного дня інвалідів в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм (додається фото №1).

Володимир Хоменко оглянув виставку творів художньо-прикладного мистецтва інвалідів та продукції підприємств, засновниками яких є громадські організації інвалідів.

Відкриваючи захід, керівник області підкреслив: завдання влади – докласти максимум зусиль, щоб люди з обмеженими фізичними можливостями почували себе повноправними членами суспільства.

Чисельність інвалідів в Україні, як і в усьому світі, з кожним роком зростає. Нині майже 79 тисяч мешканців нашої області (тобто кожний п’ятнадцятий) мають інвалідність.

Сьогодні в Україні реалізується низка програм соціального захисту інвалідів. Зокрема, створення безбар’єрного доступу осіб з особливими потребами до всіх об’єктів соціальної інфраструктури; а також забезпечення протезно-ортопедичними виробами, надання матеріальної допомоги, соціальна, трудова і професійна реабілітація інвалідів.

«Інвалідність – не вирок, це тільки привід замислитися над життям, переосмислити його цінності й навчитися жити по-новому – із сенсом для себе і користю для суспільства.

Саме це демонструють своїми успіхами і досягненнями люди, які заявляють світові: «Я не бачу, але співаю – послухайте!», «Я не чую, але танцюю – подивіться!», «Я не можу ходити, але прагну навчитися танцювати на візку – і я це зможу!» - сказав голова облдержадміністрації.

Він також нагадав присутнім, що серед інвалідів нашої області – велика кількість майстрів спорту, чемпіонів та рекордсменів Європи і світу. В цьому році на Паралімпійських іграх у Пекині наші земляки Сергій Вакуленко і Оксана Зубковська стали золотими призерами.

Високий рівень майстерності демонструють люди з обмеженими фізичними можливостями і на різноманітних виставках. Їх роботи стають врівень з найкращими творчими здобутками майстрів, не обділених здоров’ям.

Володимир Хоменко наголосив: незважаючи на цілу низку прийнятих законів щодо захисту прав інвалідів, влада, а головне – кожен з нас ще має глибоко усвідомити, наскільки важливо надавати підтримку інвалідам у забезпеченні елементарних умов життя.

«Тому звертаюся до кожного: не забуваймо про людей, позбавлених повноцінного здоров’я, оточімо їх увагою і турботою, аби вони відчули, що насправді необхідні суспільству. Неможливо не захоплюватися людьми, котрі виявляють мужність і силу волі, демонструючи величезне бажання жити повноцінним життям, приносити користь людям та суспільству», - зазначив він.

Також Володимир Хоменко вручив Почесні грамоти та Подяки обласної державної адміністрації.

Після цього відбулася велика концертна програма. Вперше в області з легкої руки заступника голови облдержадміністрації Наталії Білоус був започаткований проект “Танці на візках”.

Чернігівці побачили, як можна танцювати, сидячи в інвалідному візку. Троє молодих людей з обмеженими фізичними можливостями Наталія Пархоменко, Юлія Ментей і Василь Лаба на найбільшій чернігівській сцені довели: вони це можуть. Небачену в Чернігові прем’єру публіка винагородила оваціями.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux