Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Керівництво Фонду відвідало Центр життєстійкості на Київщині в місті Буча
Опубліковано 18 квітня 2024 року о 15:00

17 квітня керівництво Центрального апарату Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю відвідало щойно відкритий Центр життєстійкості в Бучі, що на Київщині.

З нагоди відкриття Центру відбулась робоча зустріч під головуванням начальника управління соціальної політики Бучанської міської ради Ірини Пасічної та Олени Ренчки, директора КНП «Бучанський центр соціальних послуг та психологічної допомоги», на базі якого і діятиме простір життєстійкості.

Як пояснила Ірина Пасічна, центр життєстійкості – це простір, де кожна потребуюча людина громади може отримати фахову психологічну допомогу та проконсультуватися з ряду соціальних питань. Центр став першим профільним закладом, який запрацював на Київщині, він надаватиме комплексну соціальну послугу з формування життєвої стійкості.

Центр пропонує групові терапевтичні заняття та індивідуальні консультації для дітей і дорослих. Послуги надаватимуть професійні психологи та соціальні працівники на безоплатній основі. Наразі у центрі працюють 7 спеціалістів: 4 фахівці з соціальної роботи, 2 психологи і один соціальний менеджер.

За словами керівниці Центру життєстійкості в Бучі Олени Ренчки, через війну в громаді зріс запит на психологічну підтримку, багато людей страждає на тривожні та інші психологічні розлади, тому завдання простору – створити безпечний, конфіденційний та доступний контакт між потребуючими і спеціалістами, допомогти відновити рівновагу, вирішити соціальні питання.

На зустрічі було обговорено формати організації роботи центру та сформовано пріоритетні задачі на найближчу перспективу:

«Першочергово команда сфокусує діяльність на військових, ветеранах та їхніх родинах, внутрішньо переміщених особах та вразливих категоріях населення. Саме у Центрі життєстійкості вони зможуть “проживати” свої емоції і вчитися працювати з ними», - розповіла Олена.

На думку генерального директора Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталія Музиченка, відкриття подібних центрів в регіонах сприятиме психологічному оздоровленню громад, особливо це стосується соціально чутливих категорій населення, в тому числі осіб з інвалідністю, ветеранів війни та їхніх родин.

«Відомо, що перші такі пілотні центри життєстійкості вже діють в Україні. Вони покликані вирішувати дуже важливі соціальні функції, в тому числі допомогти людині стати ментально стійкішою та економічно самостійнішою. Це особливо актуально для людей з інвалідністю, якими ми опікуємось. Тому ми всіляко вітаємо відкриття першого такого простору на Київщині», - зазначив Віталій Музиченко.

Центр життєстійкості в Бучі працюватиме на базі Бучанського центру соціальних послуг та психологічної допомоги, за адресою Енергетиків, 19. Проект створений в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” та курується Міністерством соціальної політики України.


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux