Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Інваліди, як соціально вразлива категорія громадян, потребують особливого захисту
Опубліковано 11 жовтня 2013 року о 14:36

У прокуратурі Одеської області пройшла міжвідомча нарада під головуванням заступника прокурора області Олександра Німого «Про стан додержання в регіоні законодавства у сфері соціального захисту інвалідів».

У заході взяли участь: перший заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Чегодар Н.А., директор Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Кольцов В.М., директор Департаменту соціального захисту населення Одеської облдержадміністрації Маркевич І.В., начальник Управління охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації Бартко М.П., начальник територіальної державної інспекції з питань праці в Одеській області Прокопенко О.А., начальник управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України в Одеській області Георгінов М.І. та прокурори міста та районів Одеської області. 

Розглядалися результати проведених перевірок органів влади, здійснених прокуратурою Одеської області.

Зі вступним словом виступив Олександр Німий. Він зазначив, що перевірки прокуратури засвідчили, що органами влади області не у повній мірі виконуються вимоги програм по реалізації державної політики щодо інвалідів, своєчасності та повноти виділення коштів на фінансування передбачених відповідними програмами заходів.

Загалом за результатами прокурорських перевірок зареєстровано 13 кримінальних проваджень, з яких 3 направлено до суду, та внесено 43 подання, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 22 посадові особи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, у тому числі 6 – органів контролю.

Учасниками заходу обговорено шляхи вирішення наявних проблем та визначено заходи, спрямовані на підвищення ефективності роботи у вказаній сфері.

На нараді виступив директор Одеського обласного відділення Фонду Кольцов В.М. Він повідомив, що відділенням Фонду постійно проводиться робота щодо зменшення заборгованості зі сплати АГС та пені по Одеській області. За результатами проведеної відділенням Фонду роботи фактична заборгованість по сплаті адміністративно-господарських санкцій роботодавцями Одеської області зменшилась на 116,5 млн. грн. Станом на 01.01.2012 року фактична заборгованість по сплаті АГС та пені становила – 123,2 млн. грн., станом на 01.01.2013 року фактична заборгованість по сплаті АГС та пені становила – 12,9 млн. грн., а станом на 01.10.2013 року фактична заборгованість по сплаті АГС та пені вже становить – 6,7 млн. грн.

З метою зменшення фактичної заборгованості по сплаті АГС та пені відділення Фонду також тісно співпрацює з органами державної виконавчої служби. Станом на 01.01.2013 року на виконанні в органах ДВС знаходились 73 виконавчих листа на суму – 2,4 млн. тис. грн., але вже станом на 01.10.2013 року на виконанні у ДВС знаходяться 40 виконавчих листів на суму 354,16 тис. грн.

Під час наради Кольцов В.М. запропонував керівнику територіальної державної інспекції з питань праці в Одеській області Прокопенко О.А. здійснювати спільні перевірки роботодавців регіону.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux