Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Ігор Забокрицький презентував проект центру оздоровлення для особливих дітей
Опубліковано 01 червня 2013 року о 09:28

30 травня 2013 Перший Віце-Прем'єр-Міністр України Сергій Арбузов, Міністр соціальної політики Наталія Королевська, директор Фонду соціального захисту інвалідів Ігор Забокрицький, керівництво Одеської обласної державної адміністрації та обласної Ради відвідали об’єкти соціальної сфери області. У програмі візиту ознайомлення із дитячим центром «Молода гвардія», реабілітаційним центром для дітей із ураженням нервової системи Одеського обласного фонду реабілітації дітей інвалідів «Майбутнє». Також гості побували в Одеському будинку-інтернаті для дітей-інвалідів.

Під час перебування у ДП «Молода гвардія» Першому Віце-Прем'єр-Міністру України Сергію Арбузову, Міністру соціальної політики Наталії Королевській та усім присутнім, директор Фонду соціального захисту інвалідів Ігор Забокрицький презентував проект оновлення дитячого центру у рамках державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр. Він наголосив, що реалізація таких проектів сприятиме оздоровленню та розвитку дітей, які потребують найбільшої державної уваги та опіки.

Державна програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр. дозволяє вирішувати соціально-економічні питання у комплексі, реалізовувати найактуальніші і масштабні проекти в умовах поточної економічної ситуації в Україні.

У частині, що стосується діяльності Міністерства соціальної політики, Програма відкриває можливості для досягнення таких цілей:

1.        Виконання програми оздоровлення та відпочинку дітей та забезпечення розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів, зокрема, Державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія» для організації оздоровлення дітей із особливими потребами.

2.        Реконструкція інтернатів для престарілих та інвалідів, у тому числі дітей-інвалідів, будівництво дитячих будинків сімейного типу для забезпечення сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

3.        Будівництво спеціалізованого житла для пільгових категорій громадян: інвалідів війни, інвалідів по слуху та зору, воїнів-інтернаціоналістів, військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Саме одним із таких проектів є створення на базі дитячого центру "Молода гвардія" спеціалізованої установи для оздоровлення дітей із особливими потребами.

У рамках запланованої реконструкції Державного підприємства "Український дитячий центр "Молода гвардія" передбачається відкрити додатковий табір "Морський " для дітей-інвалідів. Також реконструкція «Молодої гвардії» передбачає облаштування всієї території Центру пандусами, підйомниками, поручнями, підйомної платформою шахтного типу, міжповерховими ліфтами для доступу дітей із особливими потребами до всіх об'єктів дитячого центру.

Будівництво у «Молодій гвардії» корпусу загальним метражем близько 3000 квадратних метрів дозволить оздоровлювати на рік близько 1000 дітей із особливими потребами.

Назагал,  у дитячому центрі «Молода гвардія» цього року відпочинуть понад 11 тис. дітей. Переважна більшість із них – діти-сироти.

Перший Віце-Прем'єр-Міністр Україні наголосив, що влада забезпечить дітям належні умови, в яких  зможуть не тільки відпочити та оздоровлюватися, але і проявляти свої творчі здібності.

Після відвідування «Молодої гвардії» члени Уряду відвідали благодійний Фонд реабілітації дітей-інвалідів «Майбутнє». Сергій Арбузов подякував Голові Правління фонду «Майбутнє» Борису Литваку за благодійну роботу та пообіцяв допомогти із обладнанням для закладу. Також гості ознайомилися із функціонуванням дитячого будинку сімейного типу, створеного Олександром та Любов'ю Литвинами. Перший Віце-Прем»єр-Міністр України Сергій Арбузов наголосив на важливій ролі таких закладів у реалізації державної соціальної політики. Це питання знаходиться під особистим контролем Віктора Януковича.

Дитячий будинок сімейного типу Литвини відкрили 2008 року. Зараз у ньому створені всі умови для проживання та виховання дітей. Окрім двох  повнолітніх синів, у сім'ї Литвин ще проживають одна усиновлена ​​дитина та вісім дітей-вихованців.

"Обов'язок держави - ​​допомагати сім'ям із прийомними дітьми, створювати гідні умови для них.  Таким дітям треба всебічно сприяти у їхньому розвитку, здобутті освіти, створенні власних сімей. Переконаний, що їхня турбота про власних дітей буде самовідданою" , - наголосив Перший Віце-Прем'єр-Міністр України. Сергій Арбузов та Наталія Королевська поспілкувалися із вихованцями та подарували їм родині спортивні тренажери.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux