Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Допомога у протезуванні учасникам АТО
Опубліковано 16 лютого 2015 року о 09:08

Події на сході України впливають на зростання чисельності людей, які потребують протезно-ортопедичної допомоги.  Вітчизняна протезна галузь оперативно реагує на такий стан справ.

Із часу проведення АТО казенні та державні протезно-ортопедичні підприємства активно приймають участь у процесі реабілітації осіб, які захищали суверенітет та територіальну цілісність України і безпосередньо брали участь в антитерористичній операції, перебували в районах проведення військових дій.

Найпершими в цьому напрямку з вересня 2014р. розпочали працювати Львівське  та  Київське підприємства. Відтак підключилися до роботи Вінницьке, Дніпропетровське, Житомирське, Полтавське та інші підприємства. 

Харківським УкрНДІ протезування, протезобудування та відновлення працездатності також проводиться робота по забезпеченню учасників АТО протезно-ортопедичними виробами. На даний момент у клініці інституту   6 учасників АТО готуються до протезування та забезпечення ПОВ.                        

Протезно-ортопедичними підприємствами налагоджена співпраця (щотижневе відвідування, постійний телефонний зв’язок) з регіональними клініками та госпіталями,  іншими лікувальними закладами та закладами соціальної сфери. Це дозволяє виявляти учасників АТО, які потребують протезування на стадії їх лікування. 

Представники підприємств  проводять  роз’яснювальну роботу особисто з учасниками АТО щодо їх прав на безоплатне забезпечення протезами або іншими технічними засобами реабілітації,  можливостей сучасного протезування, консультують щодо фізичної підготовки до протезування.

Процес  надання протезно-ортопедичної допомоги розпочинається з медичної та психологічної реабілітації, включає в себе підготовку до протезування,  саме протезування, навчання користуванню протезами та фізичної реабілітації в умовах стаціонарних відділень, які працюють на підприємствах.

З метою визначення результативності проведеної роботи, забезпечено  зворотній зв’язок між підприємствами  та учасниками АТО, які отримали протези.

Діяльність  протезно-ортопедичних підприємств у напрямку реабілітації та можливостей надання протезно-ортопедичної допомоги учасникам АТО, висвітлюється у всеукраїнських та регіональних ЗМІ.

Активно співпрацюють з  телеканалами Львівське («24 канал»), Дніпропетровське («11 канал» Дніпропетровська та Запорізька обл.), Житомирське («24 канал»), Полтавське («Місто», «Лтава» та «ІРТ» м. Полтава), Хмельницьке підприємства(«112 канал», «Поділля»), Харківське ДДПП («112 канал»).

Для висвітлення інформації щодо можливостей протезування учасників АТО на підприємствах, використовуються сайти підприємств. У цьому напрямку слід відмітити роботу Львівського /www.protez.com.ua/, Вінницького /www.vkepop.com.ua/, Дніпропетровського /www.dkepop.dp.ua/ підприємств.

"Дніпропетровське     КЕПОП   надає   протезно-ортопедичну   допомогу учасникам АТО"

https://www.youtube.com/results?search_query=%D0%94%D0%BD%D1%96%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B5+%D0%9A%D0%95%D0%9F%D0%9E%D0%9F

 

Протезно-ортопедичні підприємства і надалі робитимуть все можливе, щоб надати практичну допомогулюдям, які цього потребують та сприяти реабілітації, відновленню фізичних можливостей та адаптації у суспільстві.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux