Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Допомога переселенцям із зони АТО
Опубліковано 12 березня 2015 року о 09:23

Керівництвом Тернопільського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів прийнято участь в засіданні  колегії департаменту соціального захисту населення, що відбулося 3 березня.

Станом на 25 лютого 2015 року в області обліковано 1340 сімей, які перемістилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО (2362 особи). Про це говорилось під час засідання колегії .За призначенням щомісячної адресної допомоги звернулися 1272 сім’ї, із них: 1222 сім’ям зазначений вид допомоги призначено, 22 сім’ям – триває призначення допомоги, 28 сім’ям у призначенні допомоги відмовлено.

З початку дії постанови Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 р. № 505 нараховано допомоги на суму 3,2 млн гривень, у тому числі за січень поточного року – на 1,2 млн. гривень. Станом на 10 лютого 2015 року кошти виплачено в повному обсязі, заборгованість відсутня».

Зараз відбувається ротація, додому повертаються демобілізовані військовослужбовці, тож зараз для  департаменту соціального захисту населення, всіх підпорядкованих служб та соціальних партнерів пріоритетом має бути належне забезпечення цих категорій. Зараз повертаються додому ті, хто, ризикуючи власним життям, відстоював нашу державу, хто стояв на передовій… Проводиться робота над створенням на базі департаменту соціального захисту населення ОДА Ради ветеранів АТО, яка б займалася вирішенням соціальних питань, проблем з житлом, забезпечувала медичну та  психологічну реабілітацію  військових, які повернулися з зони АТО. До Ради входитимуть безпосередні учасники бойових дій в зоні АТО. Спільними зусиллями будемо вирішувати проблемні питання тих, хто повернувся зі сходу.

Про надання соціальної допомоги особам, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі в масових акціях громадського протесту, що відбулися в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року. Одноразову грошову допомогу в області отримало 5 осіб зазначеної категорії - по 60,9 тис. грн. кожному на суму 304,5 тис. грн. Також 5 членів сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту у вказаний період, отримали з коштів резервного фонду державного бюджету одноразову допомогу на суму 609,0 тис. грн., по 121,8 тис. гривень. Заборгованості по даних видах допомог станом на 01.01.2015 року не було.

 Було наголошено,що грошова допомога – це найменше, що можна зробити для тих, хто проявив відвагу під час Революції Гідності, а також для сімей тих, хто на Майдані поклав життя.


             Підведено підсумки роботи установ та закладів системи соціального захисту населення області у 2014 році.

За результатами роботи колегії прийнято 2 накази Департаменту соціального захисту населення.

                                                                                                                      


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux