Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Бо ти на Землі — Людина
Опубліковано 30 вересня 2015 року о 10:40

Працюючи на засадах взаємної інформативності з громадськими організаціями Миколаївської області стосовно вирішення питань підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями директор відділення І. Чекарь зустрілась 24 вересня 2015 року з головою Миколаївської обласної організації СОІУ Г. Руденко.

Г. Руденко завітала до відділення з інформаційними брошурами та фото-звітом про проведену зустріч зі своїми колегами. З метою обговорення прав, можливостей індивідуального розвитку жінок - інвалідів в різних сферах життєдіяльності, питань реабілітації інвалідів та організаційного розвитку ВОІ СОІУ на території бази відпочинку в смт. Затока (Одеська область) Всеукраїнська організація інвалідів «Союз організацій інвалідів України» 12 -19 вересня 2015 року провела зустріч з представниками обласних осередків СОІУ та інших об’єднань інвалідів України. Для зручності запрошених  та для досягнення ефективності в обговоренні зустріч проводилась у різних форматах та за різними датами.

Так, для обговорення прав, можливостей індивідуального розвитку жінок - інвалідів 12 – 15 вересня 2015 року була проведена Всеукраїнська конференція на тему: «Жінки з обмеженими можливостями на шляху до незалежного життя. Ліквідація всіх форм дискримінації». Метою Конференції було залучення жінок - інвалідів до активного громадського життя та привернення уваги широкого кола громадськості до проблем жінок з інвалідністю. Під час конференції запрошенні учасниці обговорювали питання дотримання та порушення прав жінок-інвалідів на отримання достойної освіти, сучасної медичної допомоги, права на доступ до інформації і навіть права на материнство і виховання дітей. Представниці громадських організацій зазначили, що членство жінок ВОІ СОІУ в складі Національної Ради Жінок України дає можливість на загальнодержавному рівні впливати на вирішення широкого спектру проблем, що існують і стосуються порушення прав жінок – інвалідів.

Питання реабілітації інвалідів розглядались 16 – 19 вересня 2015 року під час навчально-практичного семінару-тренінгу «Розвиток і впровадження сучасних реабілітаційних технологій для людей з обмеженими можливостями. Роль громадських організацій інвалідів в оздоровленні і спортивній реабілітації людей з інвалідністю». Організатори семінару розповіли присутнім про основні положення чинного законодавства стосовно проведення реабілітації для людей з обмеженими можливостями та правової регламентації праці інвалідів. Ознайомили з сучасними реабілітаційними технологіями для відновлення здоров’я і збереження залишкової працездатності інвалідів. Провели практичний тренінг серед учасників на визначення рівня знань щодо механізмів дії реабілітаційних засобів, норм для показання чи протипоказання до їх застосування. Акцентували увагу присутніх, що громадські організації інвалідів – є важливим елементом в системі налагодження роботи «держава – особа з особливими потребами», оскільки представники громадських організацій  вивчають умови життя, проблеми, потреби і інтереси інвалідів, що в свою чергу дає можливість розробляти і впроваджувати програми спрямованих на вирішення проблем інвалідів не лише за ознаками віку чи статі, а і за проблемними, творчими і дозвільними інтересами.

Щодо обговорення напрямків  організаційного розвитку ВОІ СОІУ 16 вересня відбулося засідання Президії Ради ВОІ СОІУ. Головуючий Президії наголосив що у взаємовідносинах центральних органів ВОІ СОІУ з регіонами панує принцип самостійності її осередків, колегіальності в роботі всіх органів. Контроль за діяльністю осередків здійснюється звітуванням останніх перед Радою ВОІ СОІУ. Руденко Г.М., як голова Миколаївської ОО СОІУ та член Президії проінформувала про результати роботи осередку та взаємодію з соціальними партерами. Акцентувала увагу що завдяки допомоги Миколаївського обласного відділення ФСЗІ в межах діючої державної програми «Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів та ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військових пам’ятників та з увічненням Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років» була проведена VI обласна Спартакіада людей з обмеженими можливостями здоров’я (Захід проходив в рамках круглого столу «Інтеграція молодих інвалідів у суспільство»).

Такі зустрічі дозволяють Миколаївському відділенню своєчасно отримувати інформацію від громадських організацій щодо подій в їх діяльності та через них більш широко висвітлювати інформацію стосовно діяльності відділення.

Співпраця та взаємодія – запорука успіху.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux