Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Безбар"єрна Львівщина
Опубліковано 11 березня 2008 року о 09:12

У Львові відбулося засідання Комітету доступності при Львівській облдержадміністрації, на якому розглядалися питання про виконання Указів Президента України від 1 червня 2005 року № 900 «Про першочергові заходи щодо створення умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями» та від 18 грудня 2007 року № 1228 «Про додаткові та невідкладні заходи щодо створення умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями», а також, обласної програми забезпечення безперешкодного доступу осіб із обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення і прийняття плану роботи комітету доступності на 2008 рік. У засіданні брали участь представники органів влади, громадських організацій, які розповіли про стан виконання доручень.
 
Зокрема, зазначалося, що упродовж 2006 року в області пристосовано 304 об’єкти соціального призначення для доступу людей із особливими потребами. Встановлено 20 світлофорів зі звуковим сигналом для незрячих. Службою перевезень при Львівському територіальному центрі обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян надано 638 послуг для 1570 осіб. У 2007 році в районах області обладнано елементами доступності майже 300 об’єктів, за заявками громадян із порушенням опорно-рухового апарату або громадських організацій інвалідів перевезено 1616 осіб, надано 2049 послуг.
 
Забезпечено доступ людей із обмеженими фізичними можливостями до обласної державної адміністрації та обласної ради, визначено місця паркування для автомобілів інвалідів, понижені тротуари, встановлено 8 таксофонів для користування людей у візках. У багатьох районах області та міста забезпечено доступ до управлінь праці та соціального захисту населення, органів Пенсійного фонду, територіальних центрів обслуговування одиноких непрацездатних громадян, центрів зайнятості, будинків-інтернатів, лікарень, поліклінік, аптек, поштових відділень. На тролейбусних маршрутах Львова курсують 8 тролейбусів, пристосованих для перевезення осіб із обмеженими фізичними можливостями. Для формування складу пасажирських поїздів передбачене щорічне придбання спеціалізованих вагонів для перевезення інвалідів у візках. Львівською залізницею заплановане придбання по два таких вагони щорічно. Вже укладена угода на придбання двох вагонів, а також на проведення капітального ремонту і модернізації пасажирського ліфта на головному вокзалі і встановлення нових ліфтів на вокзалах.
 
У рамках проекту „Узагальнення системи соціальної допомоги”, який фінансується за рахунок коштів позики Міжнародного банку реконструкції і розвитку (загальна вартість проект по області 10 мільйонів доларів), передбачено розробити і запровадити сучасні стандарти обслуговування населення, організації прийому громадян, нове інтегроване програмне забезпечення для призначення усіх видів соціальної допомоги за однією заявою, приведення до належного стану приміщень місцевих управлінь праці та соціального захисту населення.
 
На 2008 рік для забезпечення безперешкодного доступу людей із особливими потребами у Львові передбачено 9,827 мільйонів гривень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux