Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Зустріч з трудовим колективом підприємства об’єднання громадян «НІКО-ЮГ»
Опубліковано 06 червня 2017 року о 14:41

17 травня 2017 року відбулась робоча зустріч представників Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів із трудовим колективом підприємства "НІКО-ЮГ" за участю спеціалістів Другого Одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Підприємство "НІКО-ЮГ" створено у 2011 році для здійснення трудової та соціальної реабілітації інвалідів, ветеранів, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також для задоволення населення якісними продуктами сільськогосподарського виробництва за доступними цінами.

 Головною метою підприємства є створення нових робочих місць для працевлаштування, трудової, соціальної та правовоїреабілітації інвалідів, а також отримання прибутку для забезпечення потреб інвалідів.

Підприємство здійснює виготовлення та реалізацію кормів, молока із сої, вирощування свиней  та реалізацію свинини. Має постійний збут власної продукції, яка користується попитом як сільськогосподарськими підприємствами, так і приватними особами.

В ході зустрічі представник Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів розповіла учасникам  про Порядок надання відділенням Фонду фінансової допомоги на відшкодування  протезно-ортопедичним підприємствам  вартості  технічних засобів реабілітації (протезно-ортопедичних виробів), оплати  вартості  навчання  інвалідів  та їх перекваліфікації  у  навчальних  закладах (технікуми, професійно-технічні училища, ВНЗ), центрах професійної  реабілітації; виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування, передплати друкованих періодичних видань (згідно з  переліком,   визначеним Мінсоцполітики України).

Представники Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповіли, що основним завданням Центру є створення рівних можливостей доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання в Одеській області таких видів правових послуг, як складання різноманітних документів процесуального характеру, здійснення представництва інтересів клієнтів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; захист від обвинувачення тощо.

В ході зустрічі у присутніх членів трудового колективу підприємства виникали питання щодо порядку проходження процедури отримання фінансової допомоги, умов її надання, а також стосовно осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу, як часто можна звертатись за отриманням такої допомоги та інше. Тому учасникам зустрічі були надані вичерпні відповіді на їх запитання, а також повідомлено, за якими адресами вони можуть звертатись в подальшому у разі виникнення юридичних питань, а також питань з отримання фінансової допомоги.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux