Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Зустріч у центрі соціальної реабілітації
Опубліковано 20 лютого 2012 року о 09:35

Директор Херсонського обласного відділення Фонду провела робочу зустріч із директором Херсонського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

У 2011 році у Центрі функціонувало 13 груп, які відвідували діти віком від 1,5 до 16 років. Із них 1 – консультативна група.  4 групи «Матері та дитини», 4 групи денного стаціонару, група підготовки до школи, корекційний клас для дітей 7- 9 років. Діти-інваліди з районів області,  у супроводі дорослого члена сім’ї, отримують 21 добовий корекційно-реабілітаційний курс.

У центрі працює патронатна бригада, яка надає соціальні послуги за місцем проживання дітей-інвалідів (психолого-педагогічні послуги, фізична реабілітація :масаж, ЛФК, формування соціально-побутових навичок та ін.).

Контингент вихованців центру неоднорідний: вихованці  мають діагноз ДЦП, захворювання центральної нервової системи, інтелектуальну патологію, розлади спектру аутизму, хворобу Дауна, порушення функцій опорно-рухового апарату, гідро та мікроцефалія, практично у всіх спостерігаються супутні захворювання.

Програма раннього корекційно-компенсаторного навчання дітей, що діє у центрі, створює передумови подальшого навчання та виховання особливих дітей. У кожної дитини, що відвідує центр, своя, відповідна до індивідуальних психофізичних можливостей, корекційно-розвиваюча програма.

У Центрі організоване навчально-розвиваюче середовище, яке здійснює на дитину сильний терапевтичний вплив. Поступовість і варіативність освітнього процесу – важливі складові інтеграційного процесу.

Базовим принципом організації освітнього простору у Центрі є інтеграція вихованців в освітні заклади. За період з 2007 по 2011 роки понад 100 вихованців Центру продовжили навчання та виховання у  загальноосвітніх навчальних закладах. 1500 дітей із обмеженими фізичними можливостями здоров’я отримали комплексні курси реабілітації, з них – 600 дітей-інвалідів з районів області.

У ході зустрічі директор Центру інформувала директора відділення Фонду про поступове збільшення кількості дітей, які відвідують Центр із сільських районів. Дорослі, які супроводжують дітей, частково розміщуються при Центрі. Постає питання побудови нового приміщення для цілодобового перебування батьків і дітей із далеких районів області. Є необхідність зміцнення матеріальної бази Центру, оскільки обладнання, придбане за кошти Фонду соціального захисту інвалідів, поступово зношується і виходить з ладу.

Разом з тим, Центр розширює свої функції, надаючи широкий спектр соціальних послуг. Він став осередком комплексної державної підтримки сім’ї в області і забезпечує право дитини-інваліда на якісну освіту завдяки спеціально організованому навчально-виховному процесу в комплексному поєднані з реабілітаційною роботою.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux