Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Зустріч, що може змінити життя
Опубліковано 27 березня 2017 року о 11:09

         Харківське обласне відділення  Фонду, постійно працює над   реалізацією програми  надання  фінансової допомоги на  безповоротній основі людям  з інвалідністю для  оплати  вартості   їх навчання  та  перекваліфікації. З цією метою  організована робота  міжвідомчої  Комісії, та спільно з  центрами зайнятості  проводиться роз’яснювальна та профорієнтаційна робота серед молоді.

        З 2012 року  у  місті  Харкові реалізується проект  «Я  сам будую свій життєвий  шлях», затверджений  Департаментом  освіти Харківської міської ради, Харківським міським центром зайнятості  та Харківським обласним відділенням  Фонду  соціального захисту  інвалідів та підтриманий  Харківським міським головою, що дозволяє своєчасно надати допомогу молоді  у виборі  майбутньої професії  та  фінансово підтримати  прагнення  молодої людини до  набуття  сучасної  освіти  з подальшою соціалізацією у суспільстві, у тому числі – забезпечити  підтримку людям з інвалідністю.

         Виконуючи рішення Ради директорів Фонду  обласне відділення ініціювало проведення  у  районах  області  зустрічей на базі  райміських центрів  зайнятості молоді – учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл, в тому числі  осіб з інвалідністю  та їх батьків, в яких  візьмуть  участь працівники освіти та  представники  обласного відділення  Фонду  соціального  захисту  інвалідів. Під час проведення таких заходів планується  профдіагностичне тестування для учнів шкіл, консультації  для батьків, тощо.

        Вже відпрацьований графік проведення заходів  у квітні, що відбудуться  у 14  районах області  та  4  зустрічі на базі Харківського міського центру зайнятості.

        Перша  зустріч  пройшла 21 березня у  КЗ «Харківський  спеціальний  навчально-виховний  комплекс» Харківської обласної ради, в якому  навчаються  глухі  діти. У зустрічі  взяли участь  працівники обласної організації УТОГ  та  обласного відділення  Фонду. Учні  випускних класів, а  їх  на зустрічі було 13, задавали різні питання  щодо подальшого навчання, вибору подальшого життєвого шляху, підтримки  Фондом  тих, хто прагне  до освіти. Глухі діти мають  певні складності  у складанні ЗНО, тому іноді відмовляються від  отримання  освіти.

         І ще одне. Допомогою Фонду  зацікавилися викладачі цього навчального закладу, які  у більшості  своїй є  колишніми випускниками  навчального закладу, куди повернулися  на роботу. Одному з них дуже потрібна  підтримка  Фонду для отримання  вищої педагогічної освіти  за спеціальністю «дефектологія».  У навчальному комплексі двоє молодих викладачів, які мають інвалідність, стали на рушник,  тепер  чекають народження дитини  і  ми будемо дуже раді, якщо завдяки  підтримці  Фонду у цій  молодій  сім’ї збудеться  ще одна  мрія – отримання  вищої педагогічної освіти  молодою людиною.  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux