Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Жінки з інвалідністю – міфи та реальність
Опубліковано 07 грудня 2016 року о 11:33

               Працівники Луганського відділення Фонду соціального захисту інвалідів прийняли участь у Форумі «Жінки з інвалідністю – міфи та реальність», який пройшов у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 2 грудня 2016 року та був приурочений до Міжнародного дня інвалідів.

             Луганське відділення Фонду спільно з Фондом народонаселення ООН за участю заступника голови Луганської облдержадміністрації Ольги Лішик, директора Департаменту соціального захисту населення Луганської ОДА Елеонори Поліщук, а також представників державних та громадських структур із різних областей України, які займаються наданням допомоги людям з інвалідністю, та, звичайно, жінок, які власним життєвим досвідом доводять, що інвалідність не є перешкодою для досягнень, провели захід щодо захисту прав жінок з інвалідністю. 

                 Директор Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Наталія Чибрисова, звернулася до учасників Форуму з привітальним словом та протягом всього заходу, який пройшов в теплій та дружній обстановці, підтримувала атмосферу дружелюбності.

                 Метою форуму стало обговорення проблем соціального та медичного захисту жінок з інвалідністю, їх можливостей до самореалізації, материнства, зайнятості, гарантій медичного, правового, соціального напрямку. В рамках форуму було висвітлено проблематику стереотипів, а також шляхи їх подолання, а також формування нового позитивного погляду суспільства відносно жінок з обмеженими фізичними можливостями.

         Заслужений тренер України збірної команди паралімпійців у Луганській області Римма Старостіна розповіла про спортивну реабілітацію дітей з інвалідністю та зазначила, що на сьогодні пройдено шлях від групи здоров’я до збірної паралімпійців і як результат тяжкої та плідної праці  є 103 медалі.

         Голова Луганської обласної молодіжної громадської організації «Асоціація молодих інвалідів східного Донбасу – Схід» Тетяна Баранцова зробила акцент на захисті прав жінок з інвалідністю в ситуації кризи.  

        Голова Луганської обласної організації осіб з інвалідністю Наталія Гордєєва та чемпіонка України з пауерліфтингу Наталія Олійник розповіли про власні життєві історії та шлях до перемог.

       Учасники наголосили, що дуже важливим є удосконалення нормативно-правової бази та реалізація різних програм щодо захисту прав осіб з інвалідністю, однак, набагато важливіше виховувати в собі людяність. Усі напрацювання заходу будуть оформлені у підсумкову резолюцію задля сприяння вирішенню актуальних питань осіб з інвалідністю.

        Наприкінці заходу  п’ятьом учасницям Форуму, життя яких  є позитивним прикладом того, що інвалідність – це не вирок,  були вручені подарункові набори  придбані Луганським відділенням Фонду за рахунок благодійних надходжень.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux