Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Засідання Товариства Червоного Хреста
Опубліковано 16 грудня 2014 року о 10:31

          Директор Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів В.С. Прушківський прийняв участь у засіданні правління Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, присвяченому ходу виконання Стратегії розвитку обласної організації до 2020 року, а також плану розвитку організації на 2013-2015 роки.

Як зазначив голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України, заслужений лікар України, кандидат медичних наук Олександр Богдан, в області функціонує 26 міських і районних організацій, основними завданнями яких є надання допомоги вразливим категоріям населення, збереження життя і здоровя людей, підвищення готовності організацій Червоного Хреста до дій у надзвичайних ситуаціях тощо.

Для вирішення цих завдань організації Червоного Хреста тісно співпрацюють із органами державної влади та місцевого самоврядування, закладами охорони здоровя, соціального захисту, надзвичайних ситуацій, громадськими організаціями.

За словами Олександра Богдана, з року в рік відбувається зростання доходів обласної організації. Так, загальний дохід у 2012 р. становив 6,5 млн. грн., у 2013 – 8,5 млн. грн., за 6 місяців 2014 року – 3 млн. 600 тис. грн. Дохід організацій Червоного Хреста складається із членських та благодійних внесків, коштів місцевого та державного бюджету, коштів, що виділяються за міжнародними програмами, доходів у натуральному вигляді, гуманітарної допомоги. Основним джерелом доходів є членські внески. За повідомленням керівника організації, у 2012 році план по членських внесках був виконаний на 137,4%, що склало 786 тис. грн., у 2013 – на 158% (931 тис. грн.), а за 11 місяців 2014 року – на 136%.

 

На обліку і обслуговуванні патронажної служби організації перебувають 16 тис. 700 одиноких людей похилого віку, 788 обмежених у пересуванні і лежачих хворих, 3347 інвалідів і учасників війни, інвалідів праці. В області діє 8 центрів, 9 кімнат медико-соціальної допомоги, 24 банки одягу, 13 пунктів прокату речей, 24 пункти першої допомоги в сільській місцевості.

 

В середньому щоденно за наданням медичних і соціально-побутових послуг в центри допомоги здійснюється 26 відвідувань.

 

Важливим напрямком розвитку обласної організації Товариства Червоного Хреста України є удосконалення роботи по наданню допомоги потерпілим внаслідок виникнення надзвичайних ситуацій. Так, значна робота проводиться спільно з управлінням ДСНС України у Житомирській області в рамках щорічної акції «Холодна зима. Допомагаємо нужденним». Тільки за минулу зиму 2013-2014 рр. громадянам, які потерпали від холодів і безхатченкам в пунктах обігріву Червоного Хреста була надана допомога на суму 138 тис. 780 грн.

У 2014 році з числа волонтерів було підготовлено загін обласної організації Червоного Хреста по наданню першої допомоги в складі 13 осіб. Він забезпечений наметами, жилетами, касками, ліхтарями, радіостанціями, медичними наборами тощо.

Важливим напрямком діяльності організації є робота молодіжних груп, проведення заходів, спрямованих на пропаганду безоплатного донорства тощо.

З урахуванням складної суспільно-політичної ситуації в Україні обласна організація Товариства Червоного Хреста працює над виконанням нових програм, зокрема з підтримки осіб, переміщених зі сходу України.

Одним із основних принципів цієї благодійної організації є принцип нейтральності, згідно з яким Червоний Хрест не може брати участь на одній зі сторін конфлікту: «Ми допомагаємо не на полі бою, а людям, які потрапили в біду, – переселенцям, пораненим, хворим. Допомагаємо всім, хто звертається за допомогою».

Червоний Хрест залучається до розшуку людей, до возз’єднання родин, які потрапили в складні обставини, – пропали безвісти, перебувають у полоні. Обласна організація надає таку допомогу шляхом звернень до міжнародного комітету Червоного Хреста.

 

Міські та районні організації ініціюють і проводять акції по збиранню коштів, зокрема на допомогу пораненим, які перебувають у Житомирському госпіталі. За результатами однієї такої акції було зібрано 18 тис. грн., за які закупили ліки для хворих військовослужбовців. У ході масштабної акції «П’ять картоплин» зібрали 72 тонни овочів, 40 тонн з яких завезли у міста Рубіжне і Сєвєродонецьк Луганської області. Решту передали в місця компактного проживання переселенців з Донецької і Луганської областей, що знаходяться на території нашої області.

 

Разом із управлінням освіти і науки облдержадміністрації організацією Червоного Хреста було ініційовано збір допомоги для дітей-сиріт, що перебувають у будинку-інтернаті м. Слов’яногірська Донецької області. Туди відправили гуманітарний вантаж вагою 35 т.

 

Олександр Богдан висловив велику вдячність усім людям, які надають благодійну допомогу: «Громадяни відгукуються на наші акції, вони виявляють свою небайдужість, демонструють щиру українську душевність, милосердя. За один благодійний вечір, під час якого ми збирали кошти на ліки для хворих у Житомирському шпиталі, у скриньки Червоного Хреста вкинули більше 15 тис. грн. І люди давали по 100 гривень і більше».

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux