Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Засідання обласного координаційного комітету
Опубліковано 06 квітня 2017 року о 11:21

Днями представники влади, роботодавців та профспілок зібралися у Волинському центрі зайнятості, щоб на черговому засідання обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення обговорити важливі питання ринку праці, почути думки різних сторін соціального діалогу на актуальні теми і висловити пропозиції щодо оптимального їх вирішення. Розглядались питання щодо створення належних умов для професійної адаптації демобілізованих учасників антитерористичної операції і соціального захисту вимушених переселенців з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО.

Поінформовано про форми роботи служби зайнятості, які сприяють поверненню демобілізованих військовослужбовців, учасників АТО до мирного професійного життя. Загалом за період ведення антитерористичної операції на Сході України до центрів зайнятості області за сприянням у працевлаштуванні звернулося понад 3 тис. військовослужбовців, з них 132 особи з інвалідністю. Забезпечено роботою 668 осіб, 289 – залучено до тимчасової зайнятості. Здобували нові професійні знання і навички, або підвищували кваліфікацію 237 безробітних з числа демобілізованих, 2 навчаються за кошти Фонду соціального захисту інвалідів. Виплату допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності отримали 163 демобілізованих військовослужбовці, з них 5 осіб з інвалідністю.

Для фахової психологічної підтримки і повноцінного повернення до мирного життя залучаються психологи з громадських організацій, волонтерських структур тощо. Тренінги, семінари, інформаційні зустрічі із залученням партнерів організовуються не лише у центрах зайнятості, а й у Луцькому гарнізонному госпіталі та Волинському обласному госпіталі інвалідів війни з наміром дійти до кожного, хто потребує допомоги, аби ефективно сприяти у пошуку гідної роботи із відповідною заробітною платою.

В область прибуло 2950 родин вимушених переселенців, до складу яких входить 5156 осіб. В органах соціального захисту населення найбільше обліковано переселенців у м. Луцьку (1780 осіб) та Ківерцівському районі (268 осіб). За грошовою адресною допомогою для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, станом на 1 березня 2017 року, звернулось 5,5 тис. осіб. Органами соціального захисту населення постійно здійснюється контроль за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам за місцем їх фактичного проживання. Найбільш вагомою проблемою для внутрішньо переміщених залишається забезпечення житлом. Члени координаційного комітету обговорили питання зайнятості вимушено переміщених громадян.

У роботі обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення взяли участь представники відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux