Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Засідання координаційної ради
Опубліковано 10 квітня 2009 року о 11:28

             У Чернігові відбулося засідання координаційної ради у справах осіб із обмеженими фізичними можливостями при обласній державній адміністрації.
 
              Про організацію роботи по забезпеченню виконання доручення Кабінету міністрів України від 10.03.09. № 010/2093 стосовно усунення недоліків та підвищення рівня соціальної захищеності інвалідів в області доповідав начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Микола Уложенко. В обговоренні також брали участь заступник директора обласного центру зайнятості Сірик Г.Б., заступник керуючої відділенням фонду соціального захисту інвалідів Оберемко О.М.,   директор обласного центру МСЕ Сахно Г.П.
 
              В області проводяться заходи щодо створення умов для безперешкодного доступу осіб із обмеженими фізичними можливостями до об’єктів соціальної інфраструктури і транспортних засобів. Повністю забезпечено засобами для безперешкодного доступу будівлі органів виконавчої влади, прокуратури та заклади соціального захисту населення. Завершується робота по облаштуванню засобами для безперешкодного доступу будівель органів місцевого самоврядування (98%), закладів охорони здоров’я (99%) та культури (91%).
 
               Через обмежене фінансування програми забезпечення інвалідів автомобілями з держаного бюджету в головному управлінні праці та соціального захисту населення утворилися черги. На обліку для забезпечення спецавтотранспортом перебуває 3209 інвалідів. Упродовж 2008 року автомобілі отримали 111 інвалідів.
 
                Із 3806 підприємств, які взяті на облік, як такі, що повинні звітувати за 2008 рік, станом на 25.03.09 звіт надали 2767 (72,7 %). За невиконання у 2008 році нормативів робочих місць для інвалідів нараховано 2339,1 тис.грн. адміністративно-господарських санкцій. Станом на 27.03.09. до Державного бюджету перераховано 279,2 тис.грн., в тому числі понад 145 тис. грн. - заборгованості за попередні роки.
 
               Йшлося також про співпрацю відділення з органами прокуратури, правоохоронними органами. У разі виникнення сумнівів щодо достовірності даних про працевлаштування інвалідів матеріали для оперативного відпрацювання таких підприємств передаються до органів прокуратури та УБЕЗу. За фактами ухилення від сплати адміністративно-господарських санкцій стосовно посадових осіб органами прокуратури порушуються кримінальні справи.   
Підсумувала обговорення доручення кабміну та визначила основні пріоритети на даному напрямку заступник голови облдержадміністрації Н. Білоус.
 
              Про підсумки роботи щодо професійної, трудової реабілітації людей із особливими потребами, використання цільової фінансової допомоги за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів на створення додаткових робочих місць, покращення умов праці для інвалідів на Чернігівському УВП УТОС звітувала директор підприємства Любов Косолап.
 
              Чого вдалося досягнути в минулому році обласному центру з фізичної культури і спорту інвалідів „Інваспорт” розповів його керівник Андрій Литвинець. При обласному центрі „Інваспорт” запрацювали нові секції: з кульової стрільби, біатлону, плавання, до яких залучені діти з вадами зору, слуху, УОРА. Спільно з Чернігівським громадським об’єднанням інвалідів „Шанс” започатковано тренувальні заняття зі спортивних танців на візках. Спільно з міською благодійною організацією батьків і дітей-інвалідів із дитинства „Логос” проводяться заняття з настільного тенісу. Створена команда з футзалу. У вересні 2008 року обласному центру „Інваспорт” та ДЮСШ надане нове відремонтоване приміщення, адаптоване для потреб інвалідів.
 
             Також А. Литвинець відмітив участь чернігівських спортсменів-інвалідів у різних спортивних змаганнях та їх досягнення, зупинився на перспективах поточного року, окреслив проблемні питання, вирішення яких потребує допомоги влади.
   

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux