Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Засідання колегії у Сумах
Опубліковано 25 листопада 2013 року о 14:14

              У Сумській обласній державній адміністрації  відбулося  засідання колегії, на якій були присутні керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, керівники територіальних органів центральних органів виконавчої влади в області, обласних установ, голови районних державних адміністрацій та районних рад, міські голови, керівники апаратів та начальники фінансових управлінь районних державних адміністрацій при  голові  колегії – голови Сумської обласної державної адміністрації Ю.П.Чмиря.

              Обговорювались питання про підсумки соціально-економічного розвитку області та виконання місцевих бюджетів за 9 місяців 2013 року, питання щодо проведення  роботи із зверненням громадян в органах державної виконавчої влади та органах місцевого самоврядування області, про хід виконання обласної програми соціального захисту населення на 2013-2016 рр.

  Директор Сумського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів  А.І.Курило звітував про роботу у 2012 році та 9 місяців 2013 року в якій зазначив, що в регіоні налічується близько 3 тисяч підприємств, які підпадають під дію Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні». За звітний період до відділення Фонду було надано 2758 звітів про зайнятість та працевлаштування інвалідів згідно яких виконали норматив 1927 підприємств, працевлаштовано 8484 інваліди.

У разі незабезпечення виконання нормативу робочих місць призначених для працевлаштування інвалідів роботодавці щороку, до 15 квітня, добровільно сплачують адміністративно-господарські санкції.

З метою примусового стягнення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу по створенню робочих місць для працевлаштування інвалідів, протягом 2013 року спеціалістами відділення Фонду було заявлено до підприємств-боржників 38 позовів на суму 3450,3 тис. грн.

               Протягом 2013 року до спеціального фонду Державного бюджету надійшло 3453,4тис. грн.

Суми санкцій, сплачені роботодавцями за невиконання нормативу по створенню робочих місць для працевлаштування інвалідів, використовуються Фондом соціального захисту інвалідів на здійснення заходів щодо соціальної, трудової, фізкультурно-спортивної та професійної реабілітації інвалідів, а саме:

-          надання роботодавцям, які використовують найману працю, фінансової допомоги або безвідсоткової позики з метою створення додаткових робочих місць для працевлаштування інвалідів;

-    зміцнення матеріально-технічної бази будинків-інтернатів, центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів, відділень медико-соціальної реабілітації осіб похилого віку та інвалідів;

-    технічного переоснащення підприємств громадських організацій інвалідів;

-    створення на робочих місцях інвалідів належних санітарно-гігієнічних, виробничих і технічних умов праці.

          Слід зазначити, що впродовж 2013 року відділення Фонду систематично здійснює інформування громадськості про діяльність Сумського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів шляхом розміщення інформації на сайті Фонду соціального захисту інвалідів. Крім того проводиться постійна взаємодія зі ЗМІ стосовно висвітлення питань соціального захисту інвалідів та функцій, які покладені на відділення Фонду.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux