Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Засідання колегії у Харкові
Опубліковано 16 лютого 2017 року о 10:16

На  засіданні  Колегії  Департаменту  соціального захисту  населення  харківської обласної державної адміністрації, членом  якої  є директор обласного відділення  Фонду  10  лютого  обговорювались  підсумки  роботи за 2016 рік та  визначені  напрямки  роботи на 2017 рік.

        У доповіді  директора  Департаменту  всебічно  проаналізована діяльність Департаменту та  підпорядкованих  установ  системи соціального  захисту  населення області. 

         Значна  увага  приділялася протягом минулого  року  роботі з надання  допомоги людям з інвалідністю, забезпечення  таких осіб автомобілями, формування  безперешкодного  середовища, тощо. З метою  задоволення  потреб та  конституційних  прав  людей з інвалідністю на участь  в політичному, суспільному, культурному житті, доступ  до інформації, медичних послуг, реабілітації, освіти та інформації щодо працевлаштування Департаментом розроблена та розміщена на  офіційному сайті Харківської облдержадміністрації «Дорожня карта  для людей з інвалідністю» та створена її  версія для  слабозорих. Аналогічна робота проведена у районах області.

          Але, не зважаючи на постійну увагу  до формування безперешкодного середовища, недоступними  залишаються  об’єкти  у  Печенізькому, Вовчанському, Дворічанському та  Сахновщинському районах, де  відсоток  недоступних будинків  дуже великий.

           В 7 районах  області  територіальними центрами соціального обслуговування (надання соціальних послуг) запроваджена  послуга щодо безкоштовного та пільгового перевезення   людей з інвалідністю на спеціалізованому автотранспорті. Цією послугою користуються особи, які  мають право на соціальне обслуговування в територіальному центрі. Служба «Інватаксі», що створена у місті Харкові, протягом 2016 року  виконала  близько 3 тисяч замовлень з перевезення осіб, які пересуваються  на  інвалідних візках.

           Відповідно до комплексної Програми  соціального захисту населення Харківської області  на 2016-2020 роки, за рахунок  коштів обласного бюджету місцевими управліннями закуплені 2309 путівок на загальну суму  16,9 млн.грн., що дозволило скоротити потребу на отримання  путівок на оздоровлення.

           На обліку в місцевих органах соціального захисту населення  по забезпеченню технічними та іншими засобами реабілітації перебуває 41,2 тис. людей з інвалідністю.

         Всебічний аналіз та обговорення питань на засіданні  Колегії  надали змогу  визначити пріоритетні напрями діяльності Департаменту соціального захисту населення та підпорядкованих установ на 2017 рік. Питання  організації роботи із надання послуг людям з інвалідністю – це одне з найголовніших питань сьогодення, поряд з важливими питаннями  надання допомоги учасникам АТО, виплати пенсій та соціальних допомог, надання пільг та субсидій з оплати  житлово-комунальних послуг, тощо.         


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux