Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Засідання конкурсної комісії з розгляду програм (проектів, заходів) поданих громадськими об'єднаннями у Херсонській області
Опубліковано 17 травня 2021 року о 16:35

 ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КОНКУРСНОЇ КОМІСІЇ


29 квітня поточного року відбулося засідання конкурсної комісії з розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу стану виконання (реалізації) програм (проєктів заходів), розроблених громадськими об`єднаннями осіб з інвалідністю, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету у 2022 році (другий етап конкурсу), у засіданні якої взяв участь член комісії, директор Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Олександр Ракша.

Вела засідання голова конкурсної комісії, директор Департаменту соціального розвитку Херсонської обласної державної адміністрації Вікторія Рильська. Вона повідомила, що на першому етапі конкурсу було розглянуто 5 проєктів, до участі у другому етапі конкурсу допущено чотири з них від двох громадських організацій осіб з інвалідністю. Це вже відкритий захист конкурсних пропозицій, для якого запрошено керівників громадських організацій осіб з інвалідністю – переможців першого етапу.

Голова правління громадської організації «Херсонська обласна громадська організація осіб з інвалідністю «За рівні можливості» Валентина Бондар захищала два проєкти «Сонячний промінь» та «Крок вперед». Проєкт «Сонячний промінь» буде проведено до Міжнародного дня дітей з синдромом Дауна, який відзначається щорічно 21 березня, проєкт «Крок вперед» буде підготовлено до Міжнародного дня захисту дітей. Членів комісії цікавили питання, які заходи будуть проведені, хто братиме у них участь, кого запрошено на заходи та інше. На ці та інші питання В. Бондар надала вичерпні відповіді.

Голова правління громадської організації «Херсонська обласна організація підтримки дітей із синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини» Ірина Ханікова розповіла про подані проєкти – Всеукраїнський сімейний квест-фестиваль «Щасливі разом» та «Давайте знайомитися». Квест-фестиваль «Щасливі разом» проводиться в області не вперше, але він з обласного переріс у Всеукраїнський, тому що участь у ньому будуть брати сім`ї з багатьох областей України. Термін його проведення – з квітня по вересень 2022 року. Це найбільш об`ємний, масовий захід ставить собі за мету забезпечення дотримання рівності прав та можливостей дітей, зміцнення соціальної згуртованості сімей, у яких виховуються діти із синдромом Дауна. Уже зараз громадською організацією проводиться підготовча робота до проведення квест-фестивалю у наступному році.

Проєкт «Давайте знайомитися» має на меті інформувати суспільство щодо розв`язання проблем осіб з інвалідністю в державі та формувати позитивне до них ставлення. Для цього планується провести зйомки та показати широкому загалу населення області відеовиставу «Світло в тобі» за участю самодіяльних артистів театру, серед яких є діти з аутизмом, з синдромом Дауна та інші. Крім того планується обмінятись досвідом роботи з учасниками театру «Незабудки» міста Дніпра.

Заслухавши керівників організацій, члени комісії перейшли до третього етапу конкурсу – проведення індивідуального оцінювання кожного проєкту. Вони заповнили індивідуальні оціночні листи за наданими критеріями. Підрахувавши загальні бали, секретаріат комісії повідомив, що всі чотири проекти набрали необхідну кількість балів і стали переможцями конкурсу.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux