Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Засідання Громадської ради
Опубліковано 04 березня 2011 року о 11:45

Керівництво Полтавського обласного відділення  Фонду соціального захисту інвалідів  брало участь  у засіданні  Громадської гуманітарної ради при голові облдержадміністрації. Рада розглянула питання щодо соціального захисту осіб із обмеженими фізичними можливостями.  Порядок денний засідання визначався особливою увагою до  цієї проблематики Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА  та дорученнями, даними ним органам виконавчої влади.

Цей напрямок роботи в облдержадміністрації  постійно  перебуває під особливим контролем.  В єдиному автоматизованому державному реєстрі  в області понад 79 тисяч людей  цієї категорії,  що складає понад 5 відсотків усього населення Полтавщини.  В області забезпечується виконання державних програм у межах фінансування.  Про  зроблене звітували   начальник Головного управління  праці та соціального  захисту та начальник  обласного центру зайнятості. Особлива увага приділяється  якості соціальних послуг для людей із обмеженими фізичними можливостями. Йшлося про роботу соціального таксі, забезпечення засобами соціальної реабілітації. Про тісну співпрацю з органами влади говорили представники громадських організацій інвалідів.

Проте більше йшлося про невирішені  завдання. Нерозв’язаною  для інвалідів залишається доступність  до об’єктів  соціального призначення. Особливо гостро стоїть вона в містах Полтава та Кременчук. З кожним роком зростає  кількість пандусів поблизу магазинів чи аптек. Але разом з тим збільшується і нарікань на їх якість. Адже часто пандуси будують із значними порушеннями нормативних вимог. Серед найпоширеніших – відсутність спеціальних поручнів, а також великий кут нахилу майданчика.

Людям із обмеженими фізичними можливостями хотілося б бачити в місті й більше пасажирського транспорту, обладнаного підйомником для інвалідних візків. Нині вулицями міст Полтавщини курсують одиниці такої техніки. У сільській місцевості їх взагалі не знайти.  На окремому контролі у міськвиконкомі навчальні заклади. Пандусами оснащені входи одиниць шкіл та університетів.  У Полтаві й досі не облаштований жодний світлофор звуковими сигналами. Люди із вадами зору не можуть самостійно переходити перехрестя. І коли вони з’являться, невідомо. Адже такі пристрої недешеві.

За підсумками обговорення Громадська гуманітарна рада дала низку доручень.  Вони, зокрема,  стосуються   пропозицій для внесення змін до Обласної програми соціального захисту інвалідів, розвитку системи реабілітації та трудової зайнятості людей з обмеженими фізичними можливостями, створення умов  для їх безперешкодного доступу  до будівель  згідно реєстру об’єктів соціального та громадського призначення, які підлягають пристосуванню до потреб інвалідів.

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux