Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Засідання Громадської консультативної ради у справах інвалідів при Херсонській облдержадміністрації
Опубліковано 21 червня 2016 року о 14:36

Відбулось засідання Громадської консультативної ради у справах інвалідів при обласній державній адміністрації щодо соціального захисту осіб з інвалідністю, у якій взяв участь тимчасово виконуючий обов’язки директора Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів О.Ракша.

З інформацією щодо організації дозвілля, відпочинку, занять фізичною культурою та спортом інвалідів і дітей-інвалідів виступив заступник начальника Херсонського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів „Інваспорт” В.Шубін. Він, зокрема, зазначив, що діти з інвалідністю є активними учасниками Всеукраїнської спартакіади. Біля 30 дітей Херсонщини брали участь у фінальних змаганнях спартакіади, вибороли більше 40 медалей, 20 з яких – золоті. Відпочинок і тренування дітей та дорослих інвалідів проходять на спортивно-оздоровчій базі „Інваспорту” на березі Дніпра.

Начальник відділу позашкільнї освіти, виховної роботи та інтернатних закладів  управління освіти і науки обласної державної адміністрації І.Лисенко інформувала присутніх про залучення дітей-інвалідів, які вчаться в загальноосвітніх закладах області, до занять фізичною культурою і спортом. Так в загальноосвітніх навчальних закладах зараз навчається і виховується 2113 дітей з інвалідністю, з них 337 студентів вузів. Більшість з них активно залучаються до занять фізичною культурою і спортом. Двічі на рік у навчальних закладах проводяться Дні здоров’я,  діти також беруть участь у спортивних районних і обласних змаганнях з шашок, шахів, легкої атлетики, футболу. Велика увага приділяється спортивно-оздоровчій роботі. Щороку в пришкільних оздоровчих таборах відпочиває та оздоровлюється 600-700 дітей-інвалідів. Управління активно співпрацює з громадською організацією „Сонячні діти”, які теж є активними учасниками різних спортивно-масових заходів.

На висвітленні питання сприяння зайнятості інвалідів та надання допомоги у працевлаштуванні зупинилась начальник відділу організації сприяння працевлаштування обласного центру зайнятості Г.Візниця. Вона сказала, що протягом п’яти місяців поточного року до служб зайнятості області звернулись 606 інвалідів, 120 з яких працевлаштовано. Чотири інваліди отримали одноразову допомогу для започаткування своєї справи. В цьому році відновлено громадські роботи для обслуговування інвалідів. Було створено 15 місць для обслуговування інвалідів по зору. Пройшли навчання та перекваліфікацію 38 осіб з інвалідністю, 31 з них – працевлаштований.

Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Г.Причина, заслухавши виступи доповідачів та членів ради, підводячи підсумок засідання, зазначив, що необхідно клопотати перед відповідними службами про передбачення в обласному бюджеті коштів на фізкультурно-спортивну реабілітацію дітей-інвалідів на наступний рік.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux