Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Засіданні круглого столу в Переяслав-Хмельницькому МРЦЗ
Опубліковано 08 грудня 2015 року о 17:23

Київське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів взяло  участь в засіданні круглого столу «Шляхи конструктивної взаємодії між сторонами соціального діалогу щодо психологічної, професійної та трудової реабілітації осіб з інвалідністю та учасників АТО»

Захід відбувся 02.02.2015 р. в Переяслав-Хмельницькому МРЦЗ, що знаходься за адресою м. П.-Хмельницький, вул. Шевченка, 23, завдяки активній діяльності Київського обласного центру зайнятості.

В засіданні круглого столу взяли участь  представники обласної служби зайнятості, державних та громадських організацій: в.о. директора Київського ОЦЗ – Порохнавець Ю.Я., начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню населенню КОЦЗ – Мяновська І.В., голова П.-Хмельницької РДА – Дубина Г.І., директор  П.-Хмельницького МРЦЗ – Красова Л.А.,  заступник директора центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді КОДА – Шандро Н.В., голова правління громадської організації «Авангард-Ато-Бровари» – Муратов І.В., заступник начальника управління соціального захисту Департаменту соціального захисту населення КОДА – Незенко В.М., начальник відділу взаємодії з роботодавцями і громадськістю та організаційної роботи – Яковчук Я.М., заступник начальника управління з питань оборонної роботи, взаємодії з правоохоронними органами протидії та виявлення корупції Київської облдержадміністрації – Русінов Д.І.

Учасниками засіданні було зроблено висновок, що на сьогоднішній день, обласна служба зайнятості займає активну позицію на ринку праці області, по відношенню до осіб з інвалідністю, застосовує індивідуальний підхід до кожної людини, яка шукає роботу, приділяючи особливу увагу громадянам з особливими потребами до праці. 

Не зважаючи на це існує ряд проблем, які ускладнюють реалізацію прав та інтересів в частині зайнятості та трудової реабілітації інвалідів. А саме: неможливість інвалідів певного виду захворювання виконувати роботи на наявних вакантних робочих місцях; неможливість за станом здоров’я, сімейними обставинами чи з інших причин набути відповідну фахову підготовку для зайняття наявної вакансії; потреба та можливість певної частки інвалідів працювати лише на дому; потреба створення  або пристосування спеціальних робочих місць для інвалідів певного виду захворювання, у разі потреби, необхідну медичну допомогу на робочому місці та інше.

В зв’язку з вищезазначеним, учасники круглого столу вирішили на основі принципів соціального партнерства надавати всебічну підтримку громадянам з інвалідністю та учасникам АТО у питаннях розширення сфери застосування праці, сприяння працевлаштуванню, соціального захисту та інтеграції інвалідів в суспільство, забезпечити реалізацію активних програм сприяння зайнятості осіб з інвалідністю та учасників АТО, забезпечити подальший розвиток діалогу між обласною державною адміністрацією, обласною службою зайнятості, обласною федерацією роботодавців, обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, обласною медико-соціальною експертною комісією, Всеукраїнським центром професійної реабілітації інвалідів та громадянськими організаціями Київщини щодо підвищення рівня зайнятості та рівня життя осіб з інвалідністю та учасників АТО.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux