Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Захист внутрішньо-переміщених осіб з інвалідністю
Опубліковано 21 березня 2016 року о 14:57

             Сєвєродонецьке  агентство розвитку громади разом з Фондом прав людини реалізує пілотну програму «Захист прав і інтересів внутрішньо-переміщених осіб з інвалідністю в Луганській області». В рамках реалізації цього проекту було проведено «круглий стіл» за яким зібралися представники органів державної влади та місцевого самоврядування міста, громадських організацій інвалідів, КЗ «Інваспорт», Департаменту соціального захисту населення області, Луганського відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

             До початку збройного конфлікту в Луганській області, в органах соціального захисту населення обліковувалось 120 тис. громадян з інвалідністю, на даний час їх залишилось 35 тис. осіб. Скоріш за все, ця категорія людей просто з змогла виїхати з  окупованої територіі, а ті, кому все ж таки вдалось виїхати, на новому місці стикаються зі звичними проблемами: відсутністю спеціалізованого громадського транспорту та недоступністю  для маломобільних груп населення об’єктів соціальної інфраструктури. Людям, що залишились без домівок часом дуже складно адаптуватись на новому місці проживання та роботи, однак, щe складніше переселенцям з обмеженими фізичними можливостями. Крім проблем з оформлення потрібних документів, переселенцям-інвалідам зачасту неможливо проїхати в громадському транспорті, або піднятись на потрібний етаж в соціальних закладах. 

             В ході зустрічі, також, були обговорені питання  основної проблеми для людей з інвалідністю – неможливістю, для багатьох з них, брати участь у житті суспільства, і, зокрема,  у прийнятті рішень на місцевому рівні. Особливо, це болюче питання для інвалідів-переселенців, які почуваються зовсім відірваними від звичного життя та спілкування. Крім того, потребує змін ставлення громадскості до людей з інвалідністю – вони повинні сприйматися, як повноправні члени суспільства і їх інтеграція у суспільне життя є задачею проекту.

            Директор  відділення Фонду повідомила про можливість реальної допомоги  переселенцям з інвалідністю, а саме: проходження фізкультурно-спортивної реабілітації через комунальний заклад «Інваспорт»,  навчання для  здобуття  професії  за  направленням державної служби зайнятості,  покриття  витрат з навчання  та проживання у гуртожитку навчального закладу, вирішення проблем протезування підвищеної складності та передплата друкованого видання, засновником      якого  є всеукраїнська  громадська  організація інвалідів.

            Репортаж про захід було викладено в обласних та міських телевізійних новинах.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux