Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Закарпатське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів: забезпечення зайнятості та соціального захисту осіб з інвалідністю
Опубліковано 08 квітня 2021 року о 14:00

Відділ забезпечення зайнятості та соціального захисту осіб з інвалідністю Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів (далі – відділення Фонду) забезпечує реалізацію вимог статей 19, 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю».

З початку звітної кампанії, працівники відділення Фонду приділяли значну увагу  проведенню інформаційно-роз’яснювальної роботи серед роботодавців регіону щодо подання звіту «Про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю» 10-ПОІ (річна) за оновленою формою. На офіційній сторінці відділення Фонду публікувались оголошення  для роботодавців області про необхідність своєчасного подання звіту за 2020 рік та інформаційні матеріали щодо заповнення звіту 10-ПОІ (річна) за новою формою. Подібні оголошення надсилались районним державним адміністраціям, міським радам, Управлінню Держпраці в Закарпатській області та Закарпатському обласному центру зайнятості для розміщення на офіційних сайтах державних установ повідомлення щодо звітування за новою формою.

Станом на 01.04.2021 року загальна кількість роботодавців, які використовують найману працю, становить 2282, в тому числі 749 бюджетних установ та організацій, з них подали звіт за формою 10-ПОІ (річна) «Про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю» – 1571 роботодавців, в тому числі 531 бюджетних установ та організацій. Відповідно до вимог ст. 19 ЗУ «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» 4 % норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю виконали 1338 роботодавців, в тому числі 349 бюджетних установ та організацій, не виконали нормативу 233 роботодавців, в тому числі 182 бюджетних установ та організацій.

У відділенні Фонду в поточному році відповідно до постанови КМУ № 70, зареєструвалось 73 роботодавців та видано 82 довідок про реєстрацію, в тому числі 9 повторно, у зв’язку зі зміною назви та адреси роботодавця.

Відділ забезпечення зайнятості, соціального захисту осіб з інвалідністю забезпечує збір сум адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання підприємствами, установами, організаціями, у тому числі підприємствами, організаціями громадських організацій осіб з інвалідністю, фізичними особами, які використовують найману працю, нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю. Так, за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю 36 роботодавцям було нараховано адміністративно-господарські санкції на суму 2 551 240,00 грн. Станом на 01.04.2021 року 6 роботодавців самостійно сплатили адміністративно-господарські санкції на загальну суму 375 340,32 грн.


Директор Андрій ВОРОБЕЦЬ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux