Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Забезпечення технічними засобами реабілітації у 2016 році
Опубліковано 09 жовтня 2015 року о 10:02

У Фонді соціального захисту інвалідів відбулася нарада щодо забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації у 2016 році.

Нарада відбувалася за участі Першого заступника Міністра соціальної політики України Василя Шевченка, директора Фонду соціального захисту інвалідів Сергія Артюха, директора Департаменту соціального захисту інвалідів Оксани Полякової, заступників директорів Фонду та Департаменту, представників Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, Міністерства охорони здоров»я, Держлікслужби, керівників протезних підприємств різних форм власності, представників громадських організацій інвалідів, ЗМІ.

Відкриваючи нараду, Перший заступник Міністра Мінсоцполітики Василь Шевченко наголосив на актуальності забезпечення людей із особливими потребами технічними та іншими засобами реабілітації. Зокрема, з огляду на проведення АТО на сході нашої держави, зростає чисельність молодих людей, які потребують невідкладної та висококваліфікованої допомоги.

З-поміж розглянутих та обговорених питань йшлося про застосування постанови Кабінету Міністрів України від 2 жовтня 2013 року № 753 «Про затвердження Технічного регламенту щодо медичних виробів», що поширюється на технічні та інші засоби реабілітації Технічного регламенту при забезпеченні окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації у 2016 році.

Директор Департаменту Мінсоцполітики Оксана Полякова доповідала про норми та напрацювання змін до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 року № 321.

Заступник директора Департаменту соціального захисту інвалідів Світлана Петруша була доповідачем під час обговорення механізму щодо відбору підприємств, які будуть забезпечувати осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації за рахунок коштів державного бюджету у 2016 році.

Багато уваги на нараді було приділено забезпеченню учасників АТО технічними та іншими засобами реабілітації, зокрема протезними виробами. Зокрема, про це йшлося у доповіді начальника відділу забезпечення санаторно-курортним лікуванням та засобами реабілітації департаменту соціального та фінансового забезпечення Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Лариси Боюк.

Заступник директора Фонду соціального захисту інвалідів Жанна Мазуніна доповідала про стан виконання договорів щодо забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації.

Підсумовуючи нараду, директор Фонду соціального захисту інвалідів Сергій Артюх виокремив важливість та необхідність проведення таких заходів, закликав усіх соціальних партнерів до ще більш ефективної співпраці, обміну досвідом для надання всебічної та професійної соціальної та медичної допомоги людям із обмеженими фізичними можливостями.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux