Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Забезпечення санаторно-курортними путівками осіб з інвалідністю
Опубліковано 29 листопада 2016 року о 10:16

Прес-реліз

 

Фонду соціального захисту інвалідів

щодо забезпечення санаторно-курортними путівками осіб з інвалідністю

в межах бюджетної програми КПКВК 2507030 «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів»

 

Фонд соціального захисту інвалідів відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» є відповідальним виконавцем бюджетної програми КПКВК 2507030 «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів».

Забезпечення санаторно-курортними путівками осіб з інвалідністю здійснюється згідно з Порядком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.06 №187 із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.16 №140, відповідно до якого особи з інвалідністю безоплатно забезпечуються путівками органами праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації відповідно до медичних рекомендацій в міру надходження путівок.

Фонд здійснює закупівлю послуг із санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку. Путівки для санаторно-курортного лікування інвалідів-спінальників закуплено Фондом у наступні санаторно-курортні заклади:

- Дочірнє Підприємство «Клінічний санаторій ім. Пирогова» Закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця»;

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Санаторій Арктика»;

- Дочірнє підприємство «Південь-Курорт-Сервіс»;

- Товариство з обмеженою відповідальністю «Санаторій «Борисфен»;

- Дочірнє підприємство «Санаторно-курортний реабілітаційний центр «Слов'янський курорт» Закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця».

На сьогоднішній день на придбання путівок Фонду затверджено               101 945,1 тис. грн. (профінансовано 87 543,1 тис. грн. або 85,9 % від запланованого). Завдяки роботі, проведеній Фондом, путівками на санаторно-курортне лікування забезпечено 2 188 інвалідів-спінальників, 2 151 особу з інвалідністю інших нозологій (за пролонгованими договорами 2015 року), оплачено путівки без лікування для 54 супроводжуючих осіб інвалідів            І групи.

Починаючи з 2016 року, закупівля та видача санаторно-курортних путівок для лікування, відповідно до медичних рекомендацій, особам з інвалідністю загального захворювання та з дитинства (крім осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку), здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міських рад за місцем реєстрації у порядку черговості. Органами соціального захисту населення на сьогоднішній день видано понад 9 800 путівок вищезазначеним категоріям осіб з інвалідністю.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux