Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Забезпечення доступності на Полтавщині
Опубліковано 24 вересня 2008 року о 15:00

З метою створення сприятливих умов життєдіяльності осіб із обмеженими фізичними можливостями у Полтавській області послідовно проводиться виконання заходів, направлених на посилення соціального захисту інвалідів. Відбулося засідання Полтавського обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур, в роботі якого брав участь керуючий Полтавським обласним відділення Фонду соціального захисту інвалідів Дяченко О.М.
 
На засіданні розглядалися питання щодо пристосування приміщень соціального та громадського призначення до потреб людей із обмеженими фізичними можливостями, про забезпечення протезними, ортопедичними виробами мешканців області Полтавським казенним експериментальним протезно-ортопедичним підприємством.
 
Було наголошено, що незважаючи на проведену роботу, питання створення безбар’єрного середовища для інвалідів залишається актуальним. Позитивним прикладом реалізації законодавчих актів по створенню сприятливих умов для людей з інвалідністю є забезпечення доступності до приміщень Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, управлінь праці та соціального захисту населення, Пенсійного Фонду, центрів зайнятості. За рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів в 2007 році було придбано три східцеві підйомники для територіальних центрів соціального обслуговування інвалідів, пенсіонерів та одиноких, непрацездатних громадян, які допомагають в переміщенні  інвалідів на візках до відділень реабілітації. Недостатньо проводиться робота щодо забезпечення безперешкодного доступу до закладів освіти, охорони здоров’я, закладів культури. 
 
Питання перевезення людей з інвалідністю до закладів охорони здоров’я, установ соціального захисту населення, адміністративних установ тощо вирішуються шляхом надання послуг ”соціального таксі”. Впровадження цієї форми обслуговування стало можливим завдяки використанню автомобілів, обладнаних підйомниками для інвалідів на візках, 10 з яких придбано за кошти Фонду соціального захисту інвалідів.
 
Члени обласного комітету доступності були проінформовані про вивчення стану роботи Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства спеціально створеною комісією. До складу комісії входив і представник Полтавського обласного відділення Фонду. Були надані аналіз стану забезпечення протезно-ортопедичними виробами та ортопедичним взуттям мешканців області та пропозиції щодо покращення роботи підприємства.
 
Робота щодо створення в області сприятливих умов життєдіяльності осіб із обмеженими фізичними можливостями триває.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux