Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
За рівнем зайнятості молоді Україна випереджає 19 країн ЄС
Опубліковано 21 листопада 2013 року о 11:40

За рівнем зайнятості молоді Україна випереджає 19 країн Європейського Союзу та займає 10 місце в Європі. Про це сказала Міністр соціальної політики Наталія Королевська під час виступу на парламентських слуханнях про становище молоді в Україні.

«За даними статистики, у І півріччі 2013 року рівень зайнятості в Україні серед осіб у віці від 15 до 24 років склав 32,6%. За рівнем зайнятості Україна випереджає 19 країн Європейського Союзу та займає 10 місце (після Швеції, Естонії)», - сказала Наталія Королевська.

Як зазначила Міністр, майже кожен другий із числа зареєстрованих в Державній службі зайнятості безробітних – молода особа у віці до 35 років. У сферу державної служби зайнятості щороку потрапляють близько 800 тис. безробітної молоді та 1,5 млн. осіб, які навчаються у навчальних закладах різних типів.

«Значна частина норм нового Закону «Про зайнятість населення», який набув чинності з 1 січня цього року, присвячена саме підвищенню конкурентоздатності молоді на ринку праці, а також стимулюванню роботодавців створювати нові робочі місця, працевлаштовуючи на них молодих людей», - зауважила вона.

Серед інструментів, які застосовуються задля стимулювання зайнятості серед молоді, Наталія Королевська відзначила встановлення квот у розмірі 5% для працевлаштування малоконкурентних на ринку праці громадян, у тому числі молоді, на підприємства з чисельністю працівників понад 20. Інший стимул - надання роботодавцю, який працевлаштовує на нові робочі місця випускників за направленням Державної служби зайнятості строком не менше ніж на два роки, компенсації витрат у розмірі 100% єдиного соціального внеску.

«Кроки, які вживаються Урядом в напрямку підвищення зайнятості та зменшення молодіжного безробіття, вже дають конкретні результати. У поточному році вперше обсяги працевлаштування молоді зросли на 40%, а в Донецькій, Запорізькій, Луганській, Харківській областях та в місті Києві – у 1,8 раза», - повідомила Наталія Королевська.

Вона також зазначила, що, незважаючи на позитивні тенденції у питаннях молодіжної зайнятості, в Мінсоцполітики усвідомлюють необхідність впровадження нових підходів у захисті найуразливіших громадян в умовах непростої економічної ситуації. Задля цього Мінсоцполітики напрацювало пакет першочергових заходів з посилення соціального захисту населення по тих напрямках, які є найбільш чутливими для наших громадян.

«Реалізація цих заходів сприятиме поліпшенню ситуації на національному ринку праці та створенню нових робочих місць, підвищенню рівня зайнятості населення, в тому числі молоді, а також стимулюватиме приватну ініціативу в малому та середньому бізнесі», - підкреслила Наталія Королевська.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux