Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
З нагоди Міжнародного дня інвалідів відзнаки КМУ та Мінсоцполітики отримали представники громадських організацій
Опубліковано 04 грудня 2013 року о 11:12

Для вирішення проблем надійного соціального захисту та інтеграції у суспільство людей з особливими потребами замало лише зусиль держави – потрібне глибоке розуміння і всеосяжна підтримка цієї діяльності з боку суспільства. Про це заявила заступник Міністра соціальної політики України Лідія Дроздова під час вручення з нагоди Міжнародного дня інвалідів відзнак КМУ та Мінсоцполітики представникам громадських організацій.

 

«Для вирішення проблем надійного соціального захисту та інтеграції у суспільство людей з особливими потребами замало лише зусиль держави. Європейська практика свідчить, що тут потрібні глибоке розуміння і всеосяжна підтримка цієї діяльності з боку суспільства. І в цьому нам велику допомогу надають громадські організації людей з інвалідністю, зусиллями яких проблематика виводиться на якісно новий рівень», – зазначила Лідія Дроздова.

 

Користуючись нагодою, вона передала звернення до громадських організацій інвалідів від Міністра соціальної політики Наталії Королевської. «Сподіваюся, що спільними зусиллями ми вже в осяжному майбутньому досягнемо спільної мети – зробимо Україну країною рівних можливостей, де люди з особливими потребами відчуватимуть себе рівноправними членами суспільства», – йдеться у зверненні.

 

За словами заступника Міністра, незважаючи на непросту економічну ситуацію в країні, держава протягом останнього року намагалася залучити максимум ресурсів для посилення соціального захисту людей з особливими потребами.

 

Разом із соціальним забезпеченням, на переконання Лідії Дроздової, не менш важливим напрямом підтримки людей з особливими потребами є їхня всебічна інтеграція в життя суспільства. Задля досягнення цієї мети Мінсоцполітики рухається кількома напрямами. «По-перше, це забезпечення людей з особливими потребами технічними та іншими засобами реабілітації», – сказала вона.

 

Другим напрямом є забезпечення повноцінної діяльності реабілітаційних установ для людей з інвалідністю, в першу чергу, дітей. «Упродовж 9 місяців 2013 року у 226 реабілітаційних установах для інвалідів та дітей-інвалідів системи Мінсоцполітики пройшли реабілітацію близько 14 тис. осіб з інвалідністю, з них – 12 тисяч 978 дітей-інвалідів та 1 тисяча 540 інвалідів дорослого віку», – навела дані Лідія Дроздова.

 

Третій напрям – вирішення проблеми забезпечення архітектурної та транспортної безбар’єрності. «Вирішувати це питання ми розпочали з себе, – ми ставимо перед собою завдання найближчим часом забезпечити повну доступність закладів соціальної сфери для людей з особливими потребами», – повідомила вона.

 

Четвертий напрям – забезпечення людей з особливими потребами робочими місцями. «Допомогти знайти роботу – це найкращий спосіб соціально захистити та інтегрувати в суспільство людей з особливими потребами», – відзначила заступник Міністра.

 

На сьогодні в Україні працює 35% людей з особливими потребами працездатного віку – 525 тисяч з близько 2 млн. 800 тисяч людей з інвалідністю на кінець минулого року. «Зараз ми активізовуємо роботу, щоб найближчим часом досягти показника у 50% та рухатися далі», – підсумувала Лідія Дроздова.

 

Довідково

У 1992 році Генеральна Асамблея ООН у спеціальній резолюції проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Цей день відзначається з метою інтеграції інвалідів до життя суспільства.

Зокрема, з нагоди Міжнародного дня інвалідів Почесну грамоту Кабінету Міністрів України отримали:

– Безрукава Марта Михайлівна - член Президії Ради Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України»;

– Кандаурова Маргарита Андріївна – голова громадської організації «Союз інвалідів з дитинства та їх рідних «Лебідонька» (на громадських засадах), Запорізька область.

Подяки Міністра соціальної політики отримали:

– Костирко Юрій Володимирович – голова правління Миколаївського обласного осередку громадської організації інвалідів «Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів»;

– Мартинівський Валентин Адамович – голова Житомирської обласної організації громадської організації інвалідів «Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів»;

– Мельник Катерина Володимирівна – директор Волинської обласної благодійної організації стомованих інвалідів «АСТОМ-ОЛИНЬ»;

– Новіков Ігор Серафимович – голова Дніпропетровського обласного осередку громадської організації інвалідів «Всеукраїнська асоціація працездатних інвалідів»;

– Дубров Віталій Володимирович – голова правління громадської організації «Союз інвалідів з дитинства та їх рідних «Лебідонька», Запорізька область.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux