Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Ювілей Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна»
Опубліковано 11 листопада 2014 року о 09:59

У муніципальному центрі Івано-Франківська відбулось святкування 15-тої річниці Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна».

Урочисте свято розпочалось із виконання державного гімну України, вітальних слів від гостей та викладацького складу.

            На прохання групи організації інвалідів, ветеранів війни, афганців у грудні 1998 року було створено Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна" для студентів з особливими потребами. Проте у університеті навчаються і звичайні студенти. На даний час університет є одним із найбільших навчальних закладів нашої країни, він має 31 структурний підрозділ із них 13 інститутів, 17 коледжів і філій, 45 спеціальностей у 41 напрямку. Крім цього в університеті функціонує досить потужна система підготовки вищих кадрів, це є докторантура, аспірантура, у нас є 7 напрямків і функціонує 4 вчені ради по захисту кандидатських і докторських дисертацій. Університет має досить широкі зв'язки із іншими навчальними закладами, це 123 ВНЗ із 52 країн.

На даний час навчальний заклад найбільше співпрацює із Польщею, Англією, Німеччиною, Канадою, Америкою і Кореєю. З ініціативи корейської сторони в університеті створено вільний інформаційний центр, де через швидкісний Інтернет, з 9 до 18 годин щодня, студенти можуть брати корисну інформацію для себе. По програмі "Турбота" навчаються студенти із вадами зору, слуху та опорно-рухового апарату. За минулі роки наш університет випустив 111 тисяч 857 студентів різних кваліфікаційних рівнів. На даний час університет займає перше місце у рейтингу серед ВНЗ державної форми власності. У нас навчається більше 18 000 студентів і по кількості студентів в Україні він займає 3 місце.

На теренах Прикарпаття функціонує Івано-Франківська філія, яка здійснює підготовку студентів за трьома спеціальностями: журналістська справа, правознавство, а також програмна інженерія. Тут працюють 3 доктори наук, 17 кандидатів наук, один заслужений журналіст України і 18 викладачів вищої категорії. Студенти беруть активну участь у спортивних, художніх заходах, у науковій роботі не тільки у нас, але й на теренах України.

Цього року проводився конкурс "Сяйво надій" для студентів університету "Україна", з 12 номінацій 3 номінації першого місця виграли Івано-Франківські студенти. Також створена дистанційна форма навчання з ініціативи міської влади, започаткована Зеновієм Шкутяком, попереднім міським головою і продовжується діючим головою міста Віктором Анушкевичусом , по такій програмі навчаються 12 студентів. Крім цього, дуже активно допомагає у співпраці Івано-Франківський обласний Фонд соціального захисту інвалідів, який фінансує навчання 29 наших студентів".

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux