Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Йде Святий Миколай
Опубліковано 23 грудня 2009 року о 10:09

        На   Волині вже стало доброю традицією напередодні дня Святого Миколая Чудотворця проводити благодійний аукціон із продажу виробів художньо-ужиткового мистецтва, виготовлених людьми з обмеженими фізичними можливостями. Упродовж п»яти років захід організовується під патронатом голови облдержадміністрації у рамках заходів до Міжнародного Дня інвалідів.

         Увазі присутніх у фойє академічного обласного театру ляльок міста Луцька було представлено широкий вибір різнопланових робіт осіб із обмеженими фізичними можливостями. Це вишиті та написані олійними і акварельними фарбами картини й ікони, новорічні ялинкові композиції, вироби з соломки,  шпону, бісеру, шкіри, дерева, м‘які іграшки та багато інших виробів. Усі ці речі виокремлювалися своєю неповторністю та особливою енергетикою. А музичним супроводом захід прикрашав духовий оркестр Волинського училища культури та мистецтв.

         Основною метою благодійної акції є стимулювання творчих людей із особливими потребам та  сприяння суспільній адаптації мистців. Серед учасників акції були як окремі митці, так і представники різних громадських організацій інвалідів. Це реабілітаційні центри «Джерело життя», «Сонце любові», Волинський обласний центр реабілітації дітей-інвалідів, клуб для жінок-інвалідів «Берегиня», асоціація «Особлива дитина» та багато інших.

   Голова облдержадміністрації Микола Романюк  придбав ткану картину "Зима", авторами якої є троє дітей одинадцятирічного віку.  Він  висловив вдячність усім тим, хто долучився до цієї благородної місії. «У роботу, яка сьогодні представлена тут, інваліди вклали свою кропітку працю». Наголосив, що за  доброту до них  Бог  віддячить сторицею. «І ті кошти, які   витратили сьогодні, дуже необхідні цим обдарованим людям з обмеженими можливостями».

         Валентина Міньковська  виставила на продаж цікаву картину зі шкіри під назвою «Подарунок коханому», яка відразу знайшла свого шанувальника. Взагалі сім‘я Міньковських  щороку виставляє на продаж  дуже оригінальні роботи зі шкіри та шпону, які прикрасять будь-яку оселю чи святкову подію. Цього року великодній кошик Івана Міньковського вразив усіх.

   На  продаж було виставлено понад 100 виробів художньо-ужиткового мистецтва, які створили люди з особливими потребами. Заради благодійності початкова ціна практично кожного лоту зростала у три,  п‘ять і навіть десять разів. Нинішній великий благодійний аукціон, до якого долучилося понад двісті волинян, за попередніми підрахунками, зібрав близько 20 тисяч гривень. А для учасників приніс не тільки моральне, а й матеріальне задоволення.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux