Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Якість соціальних послуг - якість життя
Опубліковано 30 серпня 2016 року о 14:52

26 серпня Директор Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів І.Чекарь взяла участь у трьохетапному інформаційно-просвітницькому заході «Якість соціальних послуг – якість життя», для осіб з обмеженими фізичними можливостями, який був проведений  Миколаївським обласним центром зайнятості спільно з департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації. Цей захід організовано з метою - привернути увагу представників органів влади, партнерів соціальної сфери, які опікуються соціальним захистом людей з обмеженими фізичними можливостями та роботодавців до проблеми зайнятості цієї категорії населення, а також сприяти формуванню активної поведінки на ринку праці самих громадян з інвалідністю.

Відкриваючи захід, в.о. голови облдержадміністрації В’ячеслав Бонь подякував обласній службі зайнятості, громадським організаціям інвалідів, соціальним партнерам служби зайнятості за організацію заходу. Він зазначив: «Така робота дуже важлива для людей з інвалідністю, зокрема для інвалідів АТО, які забезпечили ціною свого здоров'я, можливість сьогодні жити і працювати в нашій області під мирним небом».

Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко висловила підтримку другого етапу нового спільного проекту Миколаївської громадської організації «Української організації інвалідів АТО», Миколаївської обласної служби зайнятості та місцевих органів влади – Бізнес-інкубатор «Друге дихання», ініціатором якого виступив голова організації, миколаївський активіст Ілля Шполянський. Учасники цього проекту можуть пройти навчання і отримати гранд на відкриття або розвиток власного бізнесу. Вона зазначила, що служба зайнятості веде активну інформаційно-роз'яснювальну роботу серед безробітних - учасників АТО, інвалідів І II групи і внутрішньо переміщених громадян з метою залучення їх до участі в цьому проекті для отримання нових можливостей власної професійної реалізації.

Під час презентації роботи Центрального районного центру зайнятості м.Миколаєва учасники заходу ознайомилися з послугами, які служба зайнятості надає людям з обмеженими можливостями. Директор обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько акцентував увагу на тому, що Миколаївська область одна з перших запровадила проект «Відеорезюме» та  новий сервіс служби зайнятості – «On-line-співбесіда з роботодавцем». В рамках заходу також проходив ярмарок вакансій, на якому було представлено більше 1250 вакансій, у тому числі близько 120 - для людей з інвалідністю. Ярмарок відвідали понад 100 осіб з числа зазначеної категорії громадян.

Під час пленарної частини директор відділення проінформувала про роботу відділення з питання працевлаштування інвалідів та виконання нормативу створення робочих місць, ведення претензійно - позовної роботи, надання фінансової допомоги громадським організаціям інвалідів а також  повідомила про проведення круглого столу  на базі одного з підприємств громадських організацій інвалідів та запросила прийняти участь.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux