Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Вшанування паралімпійців у Луганську
Опубліковано 11 листопада 2008 року о 09:02

             5 листопада 2008 року Луганським обласним центром з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт», за участю обласного відділення Фонду було проведено урочистий захід з нагоди вшанування спортсменів-інвалідів, учасників ХІІІ Паралімпійських ігор у Пекіні.
 
            У 1996 році збірна команда України дебютувала на 10-літніх Параолімпійських іграх в  Атланті.  Вже  тоді  наші   спортсмени   завоювали     високі винагороди    в  легкій  атлетиці   і плаванні.   Яскравим   всесвітнім  явищем гуманізму,   сили,  волі   і  мужності    стали ХІІІ  Параолімпійські ігри  в  Пекіні.  Українські  спортсмени-паралімпійці   неодноразово доводили свої можливості в подоланні  індивідуальних  фізичних перешкод, у досягненні високих спортивних результатів і перемог. Тріумф сили духу і тіла, відвага і щирість панували на всіх спортивних майданчиках.
 
     Завдяки  світовим   спортивним досягненрям і за    підсумками рейтингових    змагань   три  спортсмени   Луганської  області  завоювали високе право представляти нашу країну на ХІІІ Паралімпійських іграх. Це майстер спорту України міжнародного класу по легкій атлетиці, чемпіонка ХІІ ігор Паралімпійських, срібна призерка чемпіонатів Європи і світу Кречуняк Оксана. Майстер спорту України міжнародного класу по легкій атлетиці, бронзова призерка чемпіонатів світу і міжнародних турнірів, учасник ХІІ Паралімпійських ігор Ясевич Вікторія. І майстер спорту України міжнародного класу по легкій атлетиці, срібний призер чемпіонату Європи, бронзовий призер чемпіонату світу, рекордсмен і срібний призер ХІІІ Паралімпійських ігор в Пекіні Жабняк Микола. Спортсмени були нагороджені від облдержадміністрації заступником голови облдержадміністрації Заблоцьким В.В., і заступником голови обласної ради  Харіною Є.М. медаллю за заслуги перед Луганщиною ІІІ ступеню, грошовою премією. Також Жабняка Миколу було нагороджено Медаллю за заслуги перед Луганськом.
 
      Своїм досягненням спортсмени-паралімпійці завдячують тренерам і натхненникам всіх перемог, незамінних полководців спортивних битв. Одним із таких є заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту, почесна громадянка міста Луганська Старостіна Рімма Федорівна, яка була нагороджена Орденом княгині Ольги та Орденом за працю та доблість і відзначена дипломом та грошовою премією.
 
      У заході брали участь та поздоровили спортсменів: начальник управління по фізичній культурі і спорту Луганської міської ради Сердюков Олексій  Вікторович, начальник управління у справах сім'ї, молоді і спорту облдержадміністрації Касаткін Андрій Анатолійович, заступник голови Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Лащенов Федір Серафімович, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Поліщук О.А., помічник народного депутата України Тихонова В.М. Донченко Т.В., директор обласного Центру соціокультурної адаптації дітей та молоді з вадами здоров’я Баранцова Т.В. і керуючий відділенням Фонду  Козенко Р.В., який привітав спортсменів цінним подарунком та повідомив, що з обласним центром фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» підписано договір про надання фізичній реабілітації інформаційної бази на 2009р.
 
      У процесі непростих економічних реформ, проблемах в соціальному розвитку держави, в Україні робиться багато необхідного для мільйонів наших співгромадян, яких не пощадили доля, обставини, хвороби. Тому саме   спортсмени-паралімпійци показали світу силу українського національного характеру, силу волі і силу духу.
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux