Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Всеукраїнський центр професійної реабілітації інвалідів
Опубліковано 25 березня 2011 року о 11:27

Всеукраїнський центр професійної реабілітації інвалідів, створений у 2001 році,  – державна соціальна установа Міністерства соціальної політики України, на яку покладено функції з професійного навчання інвалідів для подальшої їх зайнятості, підвищення кваліфікації фахівців з питань професійної реабілітації інвалідів, розробки та  впровадження передових методик та технологій професійної реабілітації інвалідів, координації роботи регіональних та місцевих центрів професійної  реабілітації інвалідів.

Свою діяльність Центр здійснює згідно чинних нормативно-правових актів України, за стандартами та рекомендаціями Міжнародної організації праці.  Центр оснащений за принципами безбар'єрності, має сучасну навчально-методичну та матеріально-технічну бази і  забезпечує одночасне проходження професійної реабілітації 138 інвалідами І-ІІІ груп різних нозологій.

 Професійна реабілітація осіб з інвалідністю  здійснюється в Центрі за ліцензіями МОН та МОЗ України за 10 робітничими професіями: оператор комп'ютерного набору 4 розряду, секретар керівника (організації, підприємства, установи), соціальний робітник, вишивальниця 3 розряду, швачка 2 розряду, перукар (перукар-модельєр), слюсар з ремонту автомобілів 1-2 розряду, взуттьовик з ремонту взуття 2 розряду, бджоляр 4 розряду,обліковець з реєстрації бухгалтерських даних.

Професійна реабілітація передбачає поєднання професійного навчання з заходами соціальної, психологічної, фізичної реабілітації та медичного спостереження. В реабілітаційному процесі широко використовується  вітчизняний та зарубіжний досвід, зокрема реабілітаційних установ Австрії, Німеччини та Росії.

За час функціонування в Центрі пройшли  професійну реабілітацію та отримали свідоцтво державного зразка майже 2200 інвалідів з усіх регіонів України. Зайнятість випускників Центру складає близько 55%.

В активі Центру – майже 200 наукових праць, понад 20 методичних рекомендацій та посібників, 33 патенти на винаходи.

За сумлінну працю та вагомий внесок у розв’язання проблем соціального захисту інвалідів колектив Центру відзначено  Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2005 р.), подякою Міністерства праці та соціальної політики України (2010 р.). У 2010 році Центр, як одна з компаній, які найкраще дотримуються прав людини і гендерної рівності,  став золотим призером Всеукраїнського конкурсу «Рівні можливості: найкращий роботодавець 2010».

 

Адреса Центру: урочище «Туровча лісова»-2, с. Лютіж, Вишгородський район, Київська область, 07352

тел/факс: 8 (04496) 40-010, 40-011, тел. (044) 425-84-91

e-mail: vcpri@ukr.net , vcpri.info@gmail.com

http://www.vcpri.com.ua

 

 

Директор – Авраменко Микола Леонідович,

кандидат медичних наук, Заслужений лікар України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux