Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Всеукраїнський фестиваль у Луганську
Опубліковано 14 листопада 2013 року о 09:21

11 листопада у Луганському обласному українському музично-драматичному театрі відбувся VII  Всеукраїнський інтегрований фестиваль творчості для дітей та молоді «Восток – Схід - West». У фестивалі традиційно приймають участь не лише діти та молодь з вадами здоров’я, а й здорові діти. Вперше фестиваль проходить без уточнення « для дітей та молоді з обмеженими фізичними можливостями».

 Організаторами заходу виступили: Національна асамблея інвалідів України, Луганська обласна молодіжна громадська організація «Асоціація молодих інвалідів Східного Донбасу-Схід», Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями, за всебічної підтримки Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Луганського національного університету ім.Тараса Шевченка, Луганського обласного фонду підтримки регіональних ініціатив «Благовест». В холі театру відбулась виставка творчості дітей та молоді з інвалідністю, яка була представлена художнім, декоративно-прикладним, дизайнерським мистецтвом.

Фестиваль вже сьомий рік поспіль проводиться з метою соціокультурної адаптації дітей, підлітків та молоді з обмеженими фізичними можливостями, інтеграції в суспільство, реалізації Стандартних правил забезпечення рівних можливостей для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Основні завдання: залучення дітей, юнацтва та молоді з функціональними обмеженнями до занять різними видами творчості; розвиток комунікативних здібностей, підвищення впевненості, подолання стереотипного ставлення суспільства до людей з інвалідністю; розвиток і виявлення талантів; співробітництво і участь державних установ і громадських організацій у напрямі комплексної реабілітації.

  Також, у рамках фестивалю 12 листопада відбувся семінар «Створення умов для соціокультурої адаптації та інклюзивної освіти для дітей та молоді з проблемами здоров’я». Луганський національний університет ім.Тараса Шевченка єдиний в Україні, який повністю обладнаний для навчання й  проживання у студентському гуртожитку студентів з особливими фізичними потребами.

12 та 13 листопада  для учасників заходу відбудуться майстер класи добровольців Корпусу Миру США в Україні «Розуміємо один одного», з вокалу, флористики, «Казкотерапія для всієї родини».

Директор обласного відділення Фонду Р.В.Козенко, з метою підтримки та розвитку соціокультурної реабілітації талановитої молоді з вадами здоров’я, привітав учасників фестивалю теплими словами, сувенірами та подарував для учасників фестивалю традиційний святковий торт.

У фестивалі прийняли участь понад 100 хлопців та дівчат з різних міст  України, а саме Луганська, Полтави, Києву, Дніпропетровська, Сум,  Миколаєва, Харкова,  Львова,  Донецька,  Ужгорода.  Свої    таланти     учасники   фестивалю проявляли у вокальному, хореографічному, театральному, поетичному та інших  жанрах. Під час Гала-концерту дітей та молоді з обмеженими можливостями, всі гості мали змогу відчути  справжню святкову атмосферу індивідуальної творчості людини, можливості якої, під час демонстрації свого таланту, здаються не обмеженими.

 

Захід було висвітлено місцевими телерадіокомпаніями.

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux