Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Всеукраїнська науково-практична конференція
Опубліковано 30 червня 2011 року о 09:56

Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України спільно із Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Берегиня-Україна»    провели Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Інформаційні технології. Вимоги сучасності у підготовці кваліфікованих робітничих кадрів».

До дискусії на тему підготовки висококваліфікованих робітничих кадрів, окрім присутніх представників міністерств, центральних органів виконавчої влади, народних депутатів, Фонду соціального захисту інвалідів, Головного управління освіти і науки міста Києва, Державного центру зайнятості, директорів професійно-технічних училищ, громадських організацій,  шляхом Інтернет-зв’язку приєдналися: Київське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Київське вище професійно-технічне училище будівництва і дизайну; Кримський республіканський професійно-технічний навчальний заклад «Сімферопольське вище професійне училище ресторанного сервісу та туризму»; Севастопольське вище професійне училища засобiв зв`язку та iнформацiйних технологій, державний професійно-технічний  навчальний заклад «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище», Київський міський центр зайнятості, школа-інтернат № 5 ім. Якова Батюка (для сліпих дітей), ВАТ «Київський завод «Радар», навчальний заклад професійної освіти м. Стамбул (Туреччина).

На конференції обговорювалися питання стратегії розвитку освіти в інформаційному суспільстві, впровадження сучасних інформаційних технологій, використання в навчальному процесі засобів інформації з метою оптимізації навчально-виробничого процесу, забезпечення галузей економіки кваліфікованими кадрами. Також були представлені робітничі професії нового покоління, що задовольнятимуть вимоги сучасного ринку праці й новітні інформаційні методики викладання в умовах інформатизації суспільства.

За словами Дмитра Табачника, інформаційні технології дають можливість професійно-технічним навчальним закладам проводити профорієнтаційну роботу серед учнівської молоді на ранніх етапах та відбирати слухачів, зацікавлених в отриманні робітничої професії.

Зокрема, міністр також звернув увагу на необхідності оновлення стандартів професійно-технічної освіти.

«Більшість із нині діючих професійних характеристик робочих професій затверджувалися ще за часів Радянського Союзу. А це, як мінімум, двадцятирічне відставання. Тому необхідно модернізувати та впровадити профстандарти відповідно до вимог європейського ринку праці і оновити класифікатор професій», – сказав Дмитро Табачник. Крім того, він висловив надію на плідну співпрацю у цій сфері з Міністерством соціальної політики, та громадськими  організаціями.

Метою проведення заходу є створення сприятливих умов для подолання фізичних та інтелектуальних вад, засвоєння побутових та соціальних навичок формування соціально адаптованої, соціально продуктивної особистості та повна або часткова інтеграція в життя суспільства людей із обмеженими фізичними можливостями.

Дана професія користується популярністю серед інвалідів, адже це дає можливість підвищення свого професійного, освітнього та культурного рівня. Працевлаштування дозволить покращити умови соціального становища осіб із особливими потребами, в тому числі отримання трудових доходів, повноцінної участі осіб з інвалідністю у суспільному житті.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux