Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Всесвітній день боротьби з діабетом
Опубліковано 21 листопада 2013 року о 12:58

Із 1991 р. 14 листопада, в день народження Ф. Бантінга, відзначається Всесвітній день боротьби проти діабету. Він був встановлений Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВОЗ) і Міжнародною діабетичною федерацією (IDF), яка об'єднує більше 170 національних діабетичних організацій, до яких відноситься і Українська діабетична федерація. Цей день нагадує людям про проблему діабету, необхідністю об'єднання зусиль державних структур і громадських організацій, компаній-виробників, різних фондів, лікарів, і, звичайно, пацієнтів з діабетом, для того, щоб змінити ситуацію на краще.

На сьогодні в Луганській області  50 тис. людей страждають цукровим діабетом. Це лише офіційні дані, бо насправді статистика залишається не визначеною через низький рівень діагностування захворювання, і звідси, велика кількість людей живуть і не підозрюють про свій страшний недуг.

 15 листопада у приміщенні Луганського обласного будинку культури відбувся захід, присвячений Всесвітньому Дню боротьби проти діабету.  Основними організаторати та ініціаторами цього заходу вже напротязі кількох років виступає Луганське обласне товариство інвалідів та хворих на цукровий діабет, за підтримки Луганської обласної державної адміністрації, Луганської обласної ради, Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, а також громадських організацій та небайдужих до здоров’я та життя людей, які страждають на цукровий діабет.  

Під час відкриття заходу, найбільш активні представники громадських організацій інвалідів, а також лікарі-ендокринологи Луганська та області були відзначені почесними грамотами Луганської облдержадміністрації та обласної ради за їх активну життєву позицію та високий професіоналізм у справі подолання проблем, пов’язаних із діабетом.  

 Директор Луганського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Р.В.Козенко, під час виступу,  наголосив на тому, що сьогодні попри недостатньої дослідженність даної проблеми, існує велика кількість фахівців цієї галузі, які своєю самовідданістю та зацікавленістю у вирішенні складних питань діабету, здатні змінити життя людей, хворих на цей недуг в кращий бік, що у свою чергу дозволить на більш ранній стадії діагностувати хворобу у дітей та зменшить показники захворюваності вцілому серед населення.  Директор обласного відділення Фонду подарував  обласному товариству інвалідів та хворих на цукровий діабет телефонний апарат - факс Panasonik.

Традиційно захід, присвячений Всесвітньому дню боротьби проти діабету, відвідали не тільки професіонали, але і пацієнти, які могли отримати консультації різних фахівців, провести експрес-аналізи глюкози в крові, виміряти артеріальний тиск, поставити питання, що їх хвилюють.

Усіх присутніх привітали артисти Луганського обласного будинку культури.

Захід було висвітлено місцевими телерадіокомпаніями.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux