Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Волинські спортсмени з вадами здоров’я
Опубліковано 24 вересня 2013 року о 10:41

Волинські спортсмени побували на всіх континентах, перемагали на Паралімпійських, Дефлімпійських іграх, чемпіонатах світу та України. Регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» координує в області розвиток 13 видів спорту серед осіб із вадами зору, слуху, ураженням опорно-рухового апарату.

Упродовж року різними формами фізкультурно-оздоровчої, реабілітаційної та спортивної роботи охоплено майже тисячу осіб різного віку. Спортсменів тренує 21 фахівець із фізичної культури і спорту. 19 спортсменів стали майстрами спорту міжнародного класу, понад 90 разів на честь волинян здіймався національний прапор. Понад 40 разів лунав Державний гімн на честь тих, хто здобув золоті медалі. Волинь пишається 9 заслуженими майстрами спорту - для порівняння: серед здорових спортсменів ніхто такого високого звання в області не має.

Кожна перемога пам’ятна, бо далась завдяки неймовірним зусиллям. Зокрема, Юлія Солярук на Всесвітніх іграх у Данії у складі збірної України з волейболу серед глухих спортсменів стала срібною призеркою і виконала норматив майстра спорту міжнародного класу.

У 8 років Юлія Батенкова потрапила у страшну автокатастрофу, в якій загинули її мати та брат, а вона втратила праву руку. Нині вона - лижниця і біатлоністка, багаторазова призерка двох паралімпіад, а також виступає на чемпіонатах України серед здорових і дістається фінішу не останньою.

Заслужений майстер спорту Олександр Колодій після важкої хвороби, перенесеної у дитинстві, повністю втратив слух, а кілька років тому знайшов себе у кульовій стрільбі з пістолета. Європейська спортивна організація глухих визнала Олександра Колодія кращим серед спортсменів з вадами слуху 2011 року. Він є чемпіоном і рекордсменом цьогорічних ХХІІ літніх Дефлімпійських ігор у стрільбі з швидкострільного пістолета.

Обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів долучається до розвитку фізичної культури та спорту серед неповносправних шляхом щорічного фінансування перебування волинян у таборах фізкультурно-спортивної реабілітації на базі Національного центру паралімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів (м. Євпаторія) та на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру (м. Яворів, Турківського р-ну, Львівської області).

Для придбання спортивно-реабілітаційного обладнання фінансувались Центр інвалідного спорту Волині та Ковельська міська громадська організація «Спарта», де розпочали спортивну кар’єру переможці паралімпійських ігор Юлія Батенкова-Бауман, Олександр Колодій та інші.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux