Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Візит Сергія Тігіпка на Луганщину
Опубліковано 24 липня 2012 року о 11:16

Під час робочої поїздки на Луганщину Віце-прем'єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко відвідав Луганський міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів, де ознайомився з роботою центру та поспілкувався з колективом. Міністр відзначив, що подібні центри допомагають у вирішенні однієї з найбільш актуальних проблем інвалідів – їх соціалізації та інтеграції у суспільство.

На зустрічі були присутні голова Луганської обласної державної адміністрації, його перший заступник, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення, директор Луганського відділення Фонду соціального захисту інвалідів, директор центру.

В ході спілкування віце-прем’єр-міністра України з колективом центру, було відзначено, що особливість цього центру полягає в тому, що він не тільки допомагає інвалідам в соціальній адаптації та професійній реабілітації, але ще і займається профілактикою захворювань людей із обмеженими фізичними можливостями. Тут вони отримують діагностику і своєчасну якісну допомогу.

Сергій Леонідович відзначив важливість роботи установи, акцентувавши при цьому увагу на важливості подальшого працевлаштування інвалідів. Не дивлячись на те, що на підприємствах міста і області працевлаштовано біля 60% інвалідів, з числа тих, хто пройшов реабілітацію в центрі і отримав нову професію – Міністр вважає такий показник недостатнім. Він закликав представників влади на місцях активніше працювати з бізнесом, докладніше роз'яснювати роботодавцям, які саме переваги та пільги отримують підприємства, на яких працевлаштовані люди з особливими потребами.

Під час ознайомлення з роботою Луганського міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів, міністр провів зустріч з представниками обласних громадських організацій інвалідів та інших структур, що спеціалізуються на професійній підготовці людей з інвалідністю, які могли особисто поставити питання, що більш хвилювало, та отримати відповіді й роз’яснення стосовно забезпечення інвалідів засобами реабілітації, автомобілями, іншими соціальними потребами, а також можливості здійснення фінансування окремих напрямків роботи перспективних центрів реабілітації області, навчальних установ та підтримку деяких програм громадських організацій інвалідів, направлених на здійснення заходів соціального характеру.

Міністр в повному обсязі побачив механізм дії медико-фізичної та профілактичної бази, на основі якої інваліди з різними функціональними обмеженнями отримують комплекс процедур, направлених на оздоровлення та відновлення фізичного й емоційного стану людини. Також віце-прем’єр міністр мав змогу спостерігати  робочий процес дійсно висококваліфікованих та професійних спеціалістів та працівників центру, які індивідуально підходять до кожного свого пацієнта. У центрі значну увагу приділяють професійній підготовці дітей-інвалідів у віці від 16 років і інвалідів працездатного віку до професійної, трудової діяльності, відновлення працездатності та оволодіння новою професією. Центр розрахований на всебічну допомогу інвалідам І-ІІІ груп з наданням комплексу реабілітаційних послуг. У 2012 році планується введення в дію гуртожитку для курсантів на 60 ліжок, столярної майстерні і учбової автомайстерні, що надасть можливість одночасно 450 інвалідам  отримувати реабілітаційні послуги в центрі.

Під час прес-конференції, Сергій Тігіпко відзначив, що нинішня робота соціальної системи застаріла, і тоді як суспільство бореться вже з наслідками захворювання людини, світова практика  показує, що сьогодні необхідно більше уваги приділяти профілактиці і попередженню цих хвороб. І саме у цьому напрямку  повинна проходити реформа соціального забезпечення.

При цьому, за словами Сергія Леонідовича, за останні 7-8 місяців уряду вдалося вирішити немало питань по соціальному забезпеченню інвалідів. З них: підвищення пенсій, забезпечення інвалідними візками і протезами, оздоровлення чорнобильців.

По завершенню офіційного візиту до Міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів, Сергій Тігіпко у супроводі керівників Луганської області направився для проведення бесіди з працівниками соціальної сфери до великої зали засідань Луганської облдержадміністрації. На даній зустрічі були присутні біля 300 чол.

Виступаючи на нараді з працівниками соціальної сфери, Віце-прем'єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко окремо зупинився на проблемі зайнятості населення.

Кажучи про позитивні зрушення, яких вдалося досягти в реформі системи працевлаштування, Сергій Тігіпко акцентував увагу на нових законодавчих ініціативах. Зокрема, створенні умов для зайнятості неконкурентних груп громадян – інвалідів, матерів з маленькими дітьми і інших. Тепер, приймаючи на роботу інваліда, роботодавець знатиме, що отримає за це відчутні економічні привілеї у вигляді значного зниження соціальних виплат.

Ще одним безперечним досягненням Міністр вважає зміни у правилах стажування працівників: підприємство, яке бере на практику фахівця, буде зобов'язано зробити відповідний запис в трудовій книжці, що особливо важливе для тих громадян, які шукають своє перше робоче місце, у тому числі для людини з інвалідністю.

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux