Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Високі показники на Дніпропетровщині
Опубліковано 25 листопада 2010 року о 10:10

Дніпропетровське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів фінансує напрямки соціального захисту людей із особливими потребами та заходи щодо медико-соціальної, професійної та соціально-трудової реабілітації інвалідів.

         Щороку відділення Фонду успішно здійснює реалізацію програм соціального захисту інвалідів, фінансування яких відбувається із загального та спеціального фонду Держбюджету.

За рахунок загального фонду Держбюджету профінансовано:

·         щорічне санаторно-курортне оздоровлення понад 3 тис. інвалідів;

·         щорічне забезпечення понад 10 тис. інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації;

·         щорічне забезпечення інвалідів та інвалідів-чорнобильців автомобілями.

Завдяки фінансовій підтримці Дніпропетровського обласного відділення Фонду в області успішно працюють 5 підприємств УТОС та 2 підприємства УТОГ, на яких працевлаштовані близько 1 тис. людей із обмеженими фізичними можливостями. 

Показовим є досвід співпраці відділення Фонду з провідними установами та організаціями регіону із питань реабілітації інвалідів:

·         Дніпропетровським протезно-ортопедичним підприємством, якому за кошти Фонду придбано спеціалізоване обладнання, в результаті значно покращилося  забезпечення близько 25 тис. інвалідів Дніпропетровської та Запорізької областей послугами протезування та засобами реабілітації;

·         Українським державним науково-дослідним інститутом медико-соціальних проблем інвалідності з питань комплексної медичної реабілітації біля 500 інвалідів. Зокрема, завдяки придбаному обладнанню впроваджено новітні методики діагностики та лікування захворювання очей.

         Треба виокремити позитивний досвід співпраці відділення Фонду із Центром професійної освіти Національної Металургійної Академії України з питань навчання інвалідів. За кошти Фонду соціального захисту інвалідів для Центру закуплено оргтехніку та мультимедійне обладнання за допомогою якого близько 100 студентів мають нагоду отримати якісну вищу освіту.

Однією із важливих ділянок роботи відділення Фонду є контроль за виконанням понад 9 тисячами підприємствами, установами та організаціями області ст.19,20 Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”.

         За нестворені робочі місця для забезпечення  працевлаштування інвалідів підприємствами Дніпропетровської області щороку перераховується до Фонду адміністративно-господарські санкції.

         Завдяки зусиллям відділення Фонду на підприємствах області, різних форм власності, працює  понад 30 тисяч інвалідів, а також виконується план створення робочих місць для працевлаштування інвалідів за кошти Фонду.

Останнім часом, за підтримки відділення Фонду, значно зросла роль громадських організацій інвалідів у вирішенні проблем, пов`язаних з соціально-культурним та фізкультурно-спортивним розвитком громадян із обмеженими фізичними і психічними можливостями. Доброю традицією напередодні Міжнародного Дня інвалідів стало проведення у м. Дніпропетровську обласним об’єднання інвалідів „Творчість” всеукраїнського фестивалю творчості інвалідів „На крилах творчості” та спортивних заходів асоціацією фізкультури та спорту інвалідів „Оптиміст”.

          

        

 

        


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux