Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Виїзне засідання на Луганщині
Опубліковано 25 листопада 2016 року о 10:37

           Директор Луганського відділення Фонду Н.Чибрисова прийняла участь у розширеному виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, яке проходило у приміщенні Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

            Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин був представлений у наступному складі:

-         голова Комітету, народний депутат ВР  Григорій Немиря;

-         перший заступник голови Комітету, народний депутат ВР Валерій Пацкан;

-         член Комітету, народний депутат ВР Ірина Суслова.

          Також, у роботі засідання взяли участь заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін, представник міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб  Тетяна Ковалева, перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, заступники голови облдержадміністрації Володимир Гуц та Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів та сил АТО, представники громадськості області та міжнародних правозахисних  організацій.

          Засідання було присвячено питанням моніторингу дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції. Заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін надав статистичну інформацію щодо обліку ВПО в Україні та повідомив про діяльність Міністерствау цьому напрямку. Зокрема, за його словами, наразі офіційна кількість внутрішніх переселенців складає 1,664 млн. осіб, і більшість з них отримує соціальні виплати. 

           На засіданні Комітету розглянуто низку питань, пов’язаних з законодавчим забезпеченням допомоги внутрішньо переміщеним особам, забезпеченням прав громадян України, що проживають в районі проведення антитерористичної операції, функціонування КПВВ, пенсійним та соціальним забезпеченням переселенців, зокрема особам з інвалідністю та інших категорій громадян.

          Під час обговорень були озвучені окремі нагальні завдання, які знаходяться на контролі Луганської обласної державної адміністрації. Серед них: належне соціальне, матеріальне забезпечення 292 тисяч внутрішньо переміщених осіб, зокрема осіб з інвалідністю, та їх правова підтримка, оздоровлення та надання освіти дітям-переселенцям, дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківської піклування, виплата пенсій пенсіонерам області, покращення умов перебування осіб, що користуються контрольними пунктами в’їзду-виїзду тощо.

          Завершив роботу засідання Голова  субделегації  офісу Міжнародного  Комітету Червоного Хреста у м. Сєвєродонецьку Крістоф Гравен, який сказав:"Ми не взмозі вирішити конфлікт, але ми намагаємося допомогти людям з обох сторін конфлікту. Наша місія гуманітарна».

          Передбачається, що за підсумками засідання буде підготовлене спеціальне засідання ВРУ, присвячене питанням захисту прав і свобод вимушених переселенців.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux