Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відкриття центру реабілітації на Волині
Опубліковано 14 вересня 2009 року о 16:12

На Волині відбулося урочисте відкриття відділення для реабілітаційного оздоровлення хворих з ураженнями кістково-м’язевої системина базі санаторію “Лісова пісня”.
 
Відкриваючи центр, голова облдержадміністрації зокрема сказав, що «ми стали свідками доволі серйозної події для всієї області і держави. Адже сучасний лікувально-реабілітаційний комплекс європейського типу із спеціальним обладнанням та апаратурою дозволить проходити реабілітацію хворим, які її потребують».
 
Микола Романюк оглянув відділення та поспілкувався з першими пацієнтами. Усі вони висловлювали задоволення умовами перебування та методиками лікування у центрі.
 
«Дійсно, тут створені належні умови, для того, аби пацієнти почували себе комфортно. Це й оснащені палати, відповідний душ, необхідна техніка, а також все для того, щоб люди могли відпочивати на території санаторію», - продовжив голова облдержадміністрації.
 
За словами Миколи Романюка, на відкриття відділення з обласного бюджету виділено 560 тисяч гривень. Тут мають нагоду оздоровитися одночасно 30 пацієнтів. Залишається відкритим питання щодо створення належних умов доступу хворих до пляжу. 
 
Голова облдержадміністрації подякував директору санаторію «Лісова пісня» Віктору Карпуку за ініціативу та наполегливість, а депутатам обласної ради – за підтримку у виділенні коштів на цю добру справу. «Тепер усім потрібно зробити хорошу рекламу, щоб про заклад знали в Україні», - зазначив Микола Ярославович. 
 
Дотепер на Волині не було жодної реабілітаційної клініки, що значно ускладнювало лікування такого контингенту хворих. В області щорічно травмується до 50 тисяч людей. Усім їм в післяопераційний період необхідна реабілітація. Смертність від травм та первинний вихід на інвалідність знаходиться на третьому місці після хвороб системи кровообігу та новоутворень і становить до 20 % від усіх захворювань. У працездатному віці питома вага інвалідів ще вища. Внаслідок травм первинну інвалідність отримують 13% працюючих, хвороб кістково-м’язевої системи – 10%.
 
Такий центр реабілітації хворих з ураженнями кістково-м’язевої системи є першим і єдиним на Західній Україні. Целікувально-оздоровчий заклад із найсучаснішим обладнанням (спеціалізовані тренажери для пасивної розробки суглобів кінцівок, апарати ударно-хвильової терапії для лікування запалень суглобів), інфраструктурою, комфортними палатами, адаптованими для цієї категорії пацієнтів під’їзними шляхами і побутовими пристосуваннями, а також вдалим поєднанням найновіших методик лікування, у тому числі нетрадиційних, з врахуванням місцевих лікувальних факторів.

На території санаторію «Лісова пісня» працює й грязьове відділення з місцевими торфами, які пройшли повне біохімічне та клінічне підтвердження на базі Одеського НДІ курортології.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux