Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
V Європейський фестиваль «Сальвія» у Чернігові
Опубліковано 04 листопада 2008 року о 15:35

         У рамках V Європейського фестивалю культури та мистецтва глухих «Сальвія» у Чернігівському філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбувся виступ театру «Театтері Тотті» (Фінляндія) з оперою у жестовому виконанні «Полювання короля Чарльза».
 
          З відкриттям фестивалю в Чернігові від імені облдержадміністрації присутніх привітала заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус: “Не випадково одним з міст, де проходить фестиваль, обрано Чернігів, адже краса землі народжує красу душі, а древня Чернігівська земля багата на красу, яка обов’язково надасть акторам наснаги та творчої енергії. Глядачі ж матимуть змогу збагатити свої серця і душі прекрасним, отримати незабутні враження від спілкування з мистецтвом.
 
          За підтримку та сприяння обласній організації Товариства УТОГ, за надання допомоги в організації фестивалю, заступник голови Центрального правління Українського товариства глухих Сергій Котельянець за дорученням президії Центрального правління подякував та вручив відомчі нагороди УТОГу заступнику голови облдержадміністрації Наталії Білоус, начальнику управління культури і туризму облдержадміністрації Сергію Мойсієнку та керуючій Чернігівським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів Ірині Лось.
 
          Із 6 по 12 жовтня вперше в Україні проводився V Європейський фестиваль культури та мистецтва глухих «Сальвія». Попередні фестивалі були проведені в Берліні (1997р.), Росії (1999р.), Німеччині (2003р.), Фінляндії (2006р.).
 
          Лауреатом IV Європейського фестивалю культури та мистецтва глухих, що відбувся у м. Гельсінкі (Фінляндія), став театр міміки та жесту «Райдуга» Культурного центру УТОГ. Нечуючі актори силою свого таланту вибороли почесне право проведення цього важливого європейського заходу в Україні.
 
         Організатором цьогорічного фестивалю виступає Українське товариство глухих. Головна мета проведення фестивалю – удосконалення виконавської майстерності театральних груп; встановлення творчих контактів між учасниками фестивалю; знайомство та розширення співробітництва між глухими акторами різних країн та сприяння культурному і мистецькому обміну між ними.
 
          Заявки на участь у Фестивалі надійшли з понад 20 країн Європи, з яких експертною радою було відібрано 6 кращих: з Бельгії, Німеччини, Фінляндії, Білорусі, Росії та Литви. Україну на фестивалі представляли колективи Українського товариства глухих з Києва, Одеси та Полтави.
 
           У рамках Фестивалю відбулися виступи театральних колективів в містах Києві, Житомирі та Чернігові.
 
           За підсумками Фестивалю, згідно з рішенням міжнародного журі, кращі театральні групи та окремі виконавці будуть нагороджені спеціальними дипломами за номінаціями: «Краща театральна композиція», «Кращий режисер», «Кращий актор».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux