Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Успіх паралімпійців Київщини
Опубліковано 21 жовтня 2016 року о 11:48

Цьогоріч на Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро українці завоювали 117 медалей, зайнявши 3-є місце у загальнокомандному заліку. Нашу збірну випередили тільки Китай та Великобританія.

Високим результатом української збірної у 2016 році стало здобуття 117 медалей: 41 золота, 37 срібних та 39 бронзових нагород, що на 33 медалі загалом та 9 золотих медалей більше, ніж у 2012 році.

Спортсмени Київської області здобули 5 медалей на Паралімпійських іграх – 1 золоту, 3 срібних та 1 бронзу.

Всього наші паралімпійці Київщини до загального кошика медалей для України вибороли 1 золоту, 3 срібні і 1 бронзову медалі. Крім цих медалей наші паралімпійці мають у своєму активі високі залікові місця (з 4 по 8 місце), що черговий раз доводить про відсутність «туристів» серед наших представників. Варто зазначити, що з 13 спортсменів Київського регіонального центру «Інваспорт» дебютантами Паралімпійських ігор є 10 чоловік.

На перший погляд ці 5 медалей із загальної кількості 117 медалей паралімпійської збірної України не така вже й величина, але за кожною медаллю стоїть титанічна робота, сотні кілометрів на бігових і водних доріжках, біль і сльози, прагнення до перемоги і вміння програвати та робити висновки з прицілом на майбутнє.

Золоту медаль з плавання на дистанції 100 м брасом завоював рекордсмен світу, багаторазовий чемпіон Паралімпійських ігор в Пекіні (2008р.) та Лондоні (2012р.), Заслужений майстер спорту України з плавання Федина Олексій з м. Бровари (вади зору, клас SB13). Також Олексій виступив на дистанції 50 метрів вільним стилем, на якій посів 5-е місце. Для нашого ветерана це гідний результат і ми сподіваємося, що Олексій ще не раз порадує нас своїми перемогами. Тренується Олексій під керівництвом ЗТУ Турчина Віктора Анатолійовича з м. Бровари.

 

 

Срібну медаль з плавання на дистанції 50 метрів брасом (клас SB3) завоювала дебютантка Паралімпіади, чемпіонка Європи і багаторазова призерка міжнародних змагань МСУМК з плавання Лафіна Марія з с. Чайки Києво-Святошинського району (ураження опорно-рухового апарату). Також Марія посіла два шостих місця у фінальних запливах на дистанціях 150 м комплексним плаванням (клас SM4) і 50 метрів на спині (клас S4), а також 8-е місце на дистанції 50 м вільним стилем. Тренується Марія під керівництвом ЗТУ Ситнікової Яни і тренера вищої категорії Лагутенко Раїси.

 

 

Срібну медаль в параканое на спринтерській дистанції 200 метрів (клас КL2) виборола дебютантка Паралімпіади, переможниця і призерка Кубка світу з параканое (2014р.), багаторазова призерка чемпіонатів Європи (2014 і 2015р.), МСУМК Лагутенко Наталія з с. Іванків Київської області (УОРА). Ми вірили в успіх Наталії!

 

 

Срібну медаль Паралімпіади з бігу на дистанції 400 метрів виборола дебютантка Паралімпіади, багаторазова чемпіонка Глобальних ігор (2011 і 2015р.), багаторазова призерка Дефлімпійських ігор (2009 і 2013рр.), багаторазова чемпіонка Європи, багаторазова призерка чемпіонатів світу, ЗМСУ з легкої атлетики Єзловецька Наталя, яка представляє м. Бровари (ВРФР, Т20). Відзначимо, що Наталя повернулася в спорт після народження дитини і за неповні два роки змогла набрати необхідну спортивну форму.

 

 

Бронзову медаль з бігу на дистанції 1500 метрів виборола дебютантка Паралімпійських ігор, багаторазова чемпіонка і призерка Глобальних ігор (2011 і 2015р.), багаторазова чемпіонка і призерка чемпіонатів Європи (2010р.), призерка чемпіонатів світу (2011 і 2015 р.), МСУМК з легкої атлетики Даниліна Людмила з м. Бровари (ВРФР, Т20). Єзловецька Н. і Даниліна Л. тренуються під керівництвом ЗТУ Стельмаха Сергія Семеновича з м. Бровари. Вітаємо дівчат-легкоатлеток та їх тренера з медалями!

 

 

Інші дебютантки Паралімпіади волейболістки МСУМК Самойленко Аліна (м. Переяслав-Хмельницький) і МСУМК Прищепа Катерина (с. Демидів Вишгородського району) у складі жіночої збірної України з волейболу сидячи (УОРА) у матчі за бронзові медалі програли збірній Бразилії і посіли почесне 4 місце. Вітаємо! Молодці!

Волейболісти Київського регіонального центру «Інваспорт» у складі чоловічої збірної команди України з волейболу сидячи (УОРА) МСУ Шевченко Сергій (капітан збірної команди України, м. Бориспіль), МСУ Горякін Руслан (м. Київ), Битченко Денис (м. Бориспіль), МСУ Остринський Петро (с. Ворзель) і МСУ Андрусенко Анатолій (м. Київ) на Паралімпійських іграх в Ріо посіли 5 місце. Молодці, хлопці! Ви показали свій характер! До речі, для Остринського Петра і Андрусенка Анатолія це були другі Паралімпійські ігри після Паралімпіади в Атланті в далекому 1996 році.

Юна і чарівна Колпакчи Аліса (УОРА) чудово дебютувала на Паралімпійських іграх в паратриатлоні (клас РТ4) і посіла високе 6 місце у компанії більш досвідчених та іменитних суперниць. Результат гідний поваги. Молодець, Алісо! Тренується Аліса під керівництвом тренерів Лагутенко Раїси і Короля Романа.

 

 

Щиро порадіємо за такий успіх паралімпійців Київщини та їх тренерів і побажаємо всім миру, здоров’я, міцного духу, наснаги і перемог!

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux