Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Уряд підтримав законопроект Мінсоцполітики, який допоможе зберегти родини та зменшити кількість дітей, переданих до інтернатів
Опубліковано 11 жовтня 2013 року о 09:15

Уряд внормував діяльність фахівців із соціальної роботи. Про це сказала Міністр соціальної політики Наталія Королевська. За її словами, цьому сприятиме підтриманий Урядом законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах».

«Соціальний супровід сімей, що потрапили у складні життєві обставини, та діяльність фахівців із соціальної роботи вже довели свою ефективність. Так, цьогоріч попереджено вилучення з родин понад 13 тис. дітей. Вони залишилися з батьками і не потрапили до інтернатів. Це у 26 разів більше порівняно з аналогічним періодом 2012 року. Однак система соціального супроводу потребує подальшого вдосконалення. Саме на це і направлений підтриманий Урядом законопроект», - сказала вона.

Наталія Королевська нагадала, що раніше Мінсоцполітики розробило нову модель роботи фахівців із соціальної роботи, які співпрацюватимуть з іншими спеціалістами, що дасть можливість зробити соціальні послуги якісними, доступними та своєчасними. «Ми поставили перед собою завдання зробити соціальні послуги якісними, доступними та своєчасними. На відміну від моделі, де в центрі надання послуг був соціальний працівник в офісі, ми пропонуємо замінити «кімнатних посадовців» на фахівців із соціальної роботи, які повинні працювати безпосередньо в громадах. Фахівці із соціальної роботи повинні постійно працювати з громадянами задля виявлення сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах», - наголосила вона.

Серед основних проблем в організації соціального супроводу, за словами Наталії Королевської, є законодавча невизначеність відповідального органу за організацію такої роботи. Через це центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які фактично здійснюють цю роботу, не можуть забезпечити ефективну взаємодію та координацію усіх установ соціальної сфери. «Така ситуація негативно позначається на якості соціального супроводу сім’ї. Тому ми запропонували закріпити за центрами соціальних служб і фахівцями із соціальної роботи безпосередньо здійснення соціальної роботи. Крім того, такі фахівці працюватимуть з усіма сім’ями, які потрапили у складні життєві обставини, а не тільки з сім’ями, які мають дітей. Усі ці кроки допоможуть реалізувати Соціальні ініціативи Президента, в рамках яких визначено нові підходи до підтримки сімей», - сказала вона.

Наталія Королевська висловила сподівання, що цей законопроект буде у стислі терміни розглянутий Верховною Радою, оскільки від нього залежить якість надання соціальної підтримки сім’ям у скрутній ситуації.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux