Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Участь у радіопрограмі "Радіодень" на UA "Суспільне. Миколаїв"
Опубліковано 22 грудня 2020 року о 12:00

17 грудня 2020 директор Миколаївського обласного відділення Ірина ЧЕКАРЬ взяла участь в радіопрограмі "Радіодень" на UA "Суспільне. Миколаїв" на тему " Соціальні проєкти для людей з інвалідністю".

Під час ефіру було повідомлено, що з 11 грудня 2020 року по 29 січня 2021 року Фондом соціального захисту інвалідів оголошено конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2021 році. Ознайомлено з порядком подання конкурсних пропозицій, яким критеріям повинно відповідати громадське об’єднання для отримання бюджетних коштів. Також наголошено, що для отримання фінансування громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03.03.2020 № 166 «Деякі питання надання фінансової підтримки громадським об’єднанням осіб з інвалідністю» рівень виконання ними пріоритетних завдань має бути загальнодержавним та запроваджений на території більш ніж половини областей України.

Окремо звернули увагу роботодавців на запровадження з 1 січня 2021 року нової форми 10-ПОІ «Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю» та «Інструкція щодо її заповнення», відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України від 27.08.2020 №591, яка враховує гендерний аспект (показники щодо статі, віку, місця проживання) та проінформували громадськість, як здійснюється контроль за дотриманням суб’єктами господарювання виконання нормативу для працевлаштування осіб з інвалідністю.

Також слухачів поінформовано про результати роботи відділення в 2020 році за основними напрямками діяльності, зокрема щодо збору адміністративно - господарських санкцій та пені за невиконання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю.

Під час прямого ефіру коментарі надавали:

- професорка, директорка Навчально-наукового інституту після дипломної освіти Чорноморського Національного університету імені Петра Могили Ганна НОРД, яка повідомила учасникам ефіру про отримання реабілітаційним центром університету на базі поліклініки ліцензії Міністерства охорони здоров'я України на здійснення заходів з реабілітації дітей з інвалідністю, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 р. № 309».

- заступниця начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Миколаївській області Олена ЧЕРНОВА повідомила про заходи державного нагляду (контролю) Управлінням Держпраці у Миколаївській області у 2020 році щодо додержання законодавства у сферах зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю.

- голова Новоодеської районної організації осіб з інвалідністю Валентина ІГНАТОВА, яка поділилася досвідом з використання спеціально обладнаного автомобіля для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, отриманий службою перевезення Новоодеської міської ради, відповідно до ПКМ № 189 від 14.03.2018року.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux