Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
У Житомирі відзначили Міжнародний день інвалідів
Опубліковано 06 грудня 2013 року о 09:43

Щороку напередодні Міжнародного дня інвалідів у Житомирі за сприяння обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів  проводиться обласна акція, яка в теплій та затишній обстановці збирає людей з особливими потребами, актив громадських організацій, які опікуються розвязанням їхніх щоденних проблем та керівників органів влади та органів місцевого самоврядування, волонтерів. На традиційну зустріч прибули голова Житомирської обласної ради, заступник голови обласної державної адміністрації, заступник Житомирського  міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади, народний депутат України Геннадій Зубко, депутати обласної ради та представники громадських організацій інвалідів та державних установ.  

У Житомирської області проживає 98,3 тис. інвалідів різних груп і категорій, у тому числі 5734 дітей-інвалідів, з них 495 – дітей-інвалідів із захворюванням на дитячий церебральний параліч. Крім того, на Житомирщині майже 56 тис. ветеранів війни, у тому числі 5,3 тис. інвалідів війни, 7,0 тис. учасників бойових дій, 34,5 тисяч учасників війни, 8,5 тис. осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», 1 повний кавалер ордена Слави та понад 100 тис. дітей війни.

Для посилення соціального захисту таких людей в області діє комплексна Програма соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів  та незахищених верств населення Житомирської області на 2013-2017 роки, на реалізацію якої з обласного бюджету в 2013 році спрямовано 600 тис. грн. Особлива увага  приділяється одиноким  пенсіонерам та інвалідам. Значна увага приділяється створенню умов для належного перебування ветеранів та інвалідів війни в 15 інтернатних закладах,де на повному державному утриманні перебуває понад  2,3 тис. одиноких непрацездатних громадян, інвалідів, ветеранів війни та праці.

У рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича в області проводиться значна робота щодо соціального захисту людей з обмеженими можливостями. Усі інваліди-візочники стовідсотково забезпечені необхідними засобами для пересування, проводиться їх ремонт і при необхідності – заміна. Збільшується кількість центрів реабілітації інвалідів. Цього року було відкрито обласний центр реабілітації дітей-інвалідів, у планах – відкриття подібних центрів з денним перебуванням дітей з інвалідністю,  де їм буде надаватися медична, соціальна та психологічна допомога. Для забезпечення доступності інвалідів до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури працює обласний комітет, до складу якого входять як представники влади, так і члени громадської організації людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я». Питання доступності перебуває під пильним контролем обласної влади. Нові будівлі просто не вводяться в експлуатацію, якщо не мають умов для вільного доступу людей з обмеженими можливостями. Практично в усіх існуючих державних установах, принаймні комунальної власності, ці питання вирішені. Якщо проблему зі спорудженням пандусів знято з порядку денного, то питання облаштування доступних туалетних кімнат і відсутності пониження бордюрів стоять дуже гостро. Члени громадської організації у поточному році здійснили чотири виїзних моніторинги у районах області, під час яких проаналізовано стан створення безперешкодного середовища для маломобільних груп населення.

За сумлінну працю, значний внесок у реалізацію державної політики у напрямку соціального захисту інвалідів і з нагоди Міжнародного дня інвалідів  членів громадських організацій і державних установ було нагороджено грамотами облдержадміністрації, обласної ради, обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та грошовими преміями. Відбувся святковий концерт.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux